Mr.Sale

 

 

Címlapos Friss

Tüntetés a sajtó szabadságáért (VIDEÓ)

A tüntetés az Origo Dob utcai szerkesztőségétől a Kossuth térre vonult. A DRÓT a helyszínen járt, és ott Vándor Ágnessel készítettünk az üggyel kapcsolatban interjút.

2014 június 2-át a magyar sajtó már másnap „fekete hétfőnek" nevezte. A kormány bejelentette az új reklámtörvényt és ezen a napon - a 444.hu szerint - váratlanul felmondtak Sáling Gergőnek, az Origo főszerkesztőjének.Több forrás szerint a felmondás mögött régóta tartó politikai nyomás állhat a kormányzatot érintő cikkek miatt. 
Mindeközben az Origo keddi közleménye így hangzik: „Az Origo Zrt. a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az integrált tartalom előállítás stratégiájának megvalósítására, ezért átszervezi az eddigi tartalomirányítási szervezetét."
A Origo főszerkesztőjének állítólagos politikailag motivált elmozdítása után elemi felháborodás söpört végig az interneten. A Kettős Mérce blog tüntetést szervezett. Kiálltak a kirúgott főszerkesztő, az Origo munkatársai, és a megtámadott civil szervezetek mellett is.

A tüntetés az Origo Dob utcai szerkesztőségétől a Kossuth térre vonult. A DRÓT a helyszínen járt, és ott Vándor Ágnessel készítettünk az üggyel kapcsolatban interjút.KAPCSOLÓDÓ

Szólásszabadosság - a ló túlsó oldalán?

(Lenti fotó: Szervác Attila. Fenti: wst)
 
 
  • sajtószabadság
  • Vándor Ágnes
  • Origo
  • tüntetés
  • Társadalom