Mr.Sale

 

 

Programajánló

Címlapos Friss

AZ ANAKRONISTA - Fantasztikus elbeszélések :: könyvbemutató az Írók Boltjában ::

Hogyan kertészkedjünk az űrben? Milyen a Fermi-paradicsom? 
Hogyan találta meg három magyar jezsuita atya az örök élet forrását az Amazonas mentén? 
Mit okozott a Tambora vulkán 1816-os kitörése világszerte? 
Mi volt Kempelen Farkas elfelejtett találmánya és hogyan került elő Edgar Allan Poe elveszett kofferéből? 
Mit csinált Magyarországon és mit hagyott hátra Pomázon Nikola Tesla?
Milyen sci-fit írt Weöres Sándor? 
Milyen emberkísérleteket hajtottak végre a Miskatonic Egyetemen? 
Milyen lesz a világ a teleportálás feltalálása után?
Mire képes egy kutya barátsága a harmadik világháború alatt?
Mi lesz a magyarokkal 2056-ban?
Mi van a világ végén és mi van a világ vége után?
 
Valamennyi kérdésre választ kapunk Weiner Sennyey Tibor új könyvét olvasva.

Az anakronista 
- fantasztikus elbeszélések -
könyvbemutató
 
Weiner Sennyey Tibor 
különböző folyóiratokban 
megjelent sci-fi és misztikus elbeszéléseit 
összefoglaló novelláskötetének bemutatója.
 
A szerzővel beszélget a könyv szerkesztője 
és utószavának írója 
Petneházi Gábor (filológus) 
és illusztrátora 
Szarka Fedor Guido (festő, grafikus) 
 

HELYSZÍN

Írók Boltja
Andrássy út 45., Budapest, 1061

IDŐPONT

2017. szeptember 28., 17:00–18:00
 

FACEBOOK ESEMÉNY

 
Az anakronista című novelláskötet azokat a fantasztikus elbeszéléseket fogja össze, amelyeket Weiner Sennyey Tibor különböző folyóiratokban (Galaktika, The Black Aether, Magyar Lettre Internationale, Tempevölgy, Irodalmi Szemle, Artikulacije Pannon Tükör, Vár Ucca Műhely, Életünk, DRÓT) publikált az elmúlt években. A könyvet Szarka Fedor Guido illusztrálta, Csermák Zsuzska tervezte, az utószót írta és szerkesztette Petneházi Gábor. A szerzővel a könyvbemutatón Szarka Fedor Guido és Petneházi Gábor beszélget az Írók Boltjában. 
Weiner Sennyey Tibor (Eger, 1981) költő, író, a DRÓT főszerkesztője. Szentendrén él.

AZ ANAKRONISTA a DRÓTon
 
 
Hallgatógép :: Egy fantasztikus elbeszélés az Anakronistától
 
Azokhoz szólok ebben az üzenetemben, ezekben a kétségtelenül utolsó időkben, akik vagy magányos lelkeknek, vagy nehezen összetartó, ritka közösségek tagjai még, akik nem váltak védtelen prédájává felfedezésem első hullámának, akik még szabadok, akik még tiszták, akik még hisznek az emberi kapcsolatokban. Ezt most és itt újra hangsúlyoznom kell. Csak nektek. Hallgassátok meg egymást, nincs szükségetek a hallgatógépre, bármennyire is beteljesíti valamennyi vágyatokat. - A Hallgatógép című elbeszélés is benne lesz Weiner Sennyey Tibor hamarosan megjelenő Anakronista című kötetében. A novella egy korábbi változatát olvashatod a DRÓTon.
 
 
Úgy hitte, hogy végtelen sok energia van jelen minden pillanatban, s hogy ezt az energiát meg lehet csapolni, s mindenkinek juthat belőle. Természetesen ezt az ötletét még életében látta eltiportatni az energiaiparban érdekelt pénz és hatalom által.  Úgy hitte, hogy végtelen sok lakott világ vesz minket körül, s van közöttük olyan, amelyen emberek élnek. A készülék, Tesla hagyatéka, vagyis a pomázi lelet képes lett volna energiát nyerni, és információt küldeni és fogadni – bárhová és bárhonnan. 

Tesla lelet című elbeszélés újabb változata is benne lesz Weiner Sennyey Tibor hamarosan megjelenő Anakronista című kötetében. Az írás eredetileg magyarul a Magyar Lettre, horvátul az Artikulacije folyóiratban jelent meg. Most egy rövidebb részletet olvashatsz belőle a DRÓTon.

 

KAPCSOLÓDÓK

Az elveszett királyság megtalálása Szentendrén

+ VIDEÓ

2015 november 15-én mutattuk be Weiner Sennyey Tibor esszékötetét, Az elveszett királyságot. A kötetben megjelent esszékre különleges előadásokat rögtönzött Móga Piroska és Ilyés Lénárd, Zoletniek Sophie és Mező András Pocok, Szarka Fedor Guido és Formanek Csaba. A perfomance-okat követően Péterfy Gergely író és Horváth Zsófi, a Buddha FM főszerkesztője beszélgetett a szerzővel. Az egyedüllálló és megismételhetetlen rendezvényről a DRÓTon most rövid videóösszefoglalót teszünk közzé, remélve a legközelebbi találkozónkra eljössz te is... 

PIHIK :: verskoncert és könyvbemutató

+ VIDEÓK

Weiner Sennyey Tibor PIHIK című 2015-ben a könyvesboltokba kerülő verseskötetét nem hagyományos könyvbemutatón és verskoncerten mutatták be 2014. december 17-én. A költő verseit barátai zenésítették meg. A szenzációs sikerű esten fellépett Fügedi László, Ilyés Lénárd, A. D. Lukács és Kovács Bence, Mia Kim és Tommy Víg, Szokolay Dongó Balázs, Szeder, Shodor Fodor Balázs, Jónás Vera, a Vörösfenyő, Szarka Fedor Guido, Szegezdi Robi és a NA! A DRÓTon most megnézhetitek a verskoncerten felvett számokat.  

Dátum: 

2017. szeptember 28., 17:00.

Kép a cikkhez::