Mr.Sale

 

 

Programajánló

Címlapos Friss

IDUS ♥ | DRÓT-est a MrSale Caféban | Vendégeink: Bíró Zsófia, Fodor Barbara, Molnár Illés

 
IDUS ♥
 
címmel minden hónap idusán
DRÓT-estet tartunk
a MrSale Caféban.
 
Az első esten vendégeink:
 
Bíró Zsófia, író (Budapest),
aki újabb prózájából olvas fel,
Fodor Barbara, költő (Szeged),
aki legújabb verseiből olvas fel,
és
Molnár Illés, költő, kritikus (Budakalász),
akivel Jordan Petersonról fogunk beszélgetni.
 
Az estet vezeti a DRÓT főszerkesztője
Weiner Sennyey Tibor.
 
Gyertek! Szuper est lesz!
A belépés ingyenes.
 
IDŐPONT:
2018. november 15. 19:00
 
HELYSZÍN
MrSale Café, Budapest, Weiner Leó utca 6.


FACEBOOK ESEMÉNY


KÖZVETLENÜL KAPCSOLÓDÓK

Megnyílt Budapest legújabb kávézója: a MrSale Café! A megnyitón szó esett Petőfi és az unikum kapcsolatáról, a Nyugat szerepéről a magyarság történetében, Rejtő kedvenc kávézójáról és súlyos éjszakáiról, a polgárság és a szabadság kapcsolatáról, és persze arról, hogy mi a különbség a kávézó és a kávéház között. Videónkban egy cégvezető és egy költő megszólal mások mellett.
 
Bíró Zsófia a DRÓTon
Könyvekről, pontosabban az általuk okozott élményről írni maximális indiszkréció saját magunkkal szemben, olyasmi, mintha valaki a hitrendszerünkről kérne két flekket. -
Bíró Zsófia írásával kezdjük az ünnepi könyvheti összeállításunkat. Kövesd a DRÓTot a 89. Ünnepi Könyvhéten is. Jó lesz.
 
Novákné egy reggel ellenállhatatlan vágyat érzett. Ilyesmi még soha nem fordult vele elő. Jóval nyitás előtt leszaladt a sarki rövidáruboltba, idegesen topogott, amíg kinyitották, majd megvásárolta az összes nemzeti színű szalagot. Ami azt illeti, 17 méternyi nemzeti színű szalag volt a boltban, ami nem tűnik soknak, de nemzeti színű szalagból mégiscsak jelentős mennyiség. Ha kérdik, maga sem tudta volna megmagyarázni miért, de hát akkoriban nem kérdezősködtek, csak vitték az embert. Miközben lélekszakadva vágtatott fölfelé a lépcsőn, olyan izgatottság vett rajta erőt, amilyen még soha.
 
Fodor Barbara a DRÓTon
 
 
Ahogy a közeli strandon
a termálvíz felveszi a medence alakját,
úgy idomítottam magamat
olyanná, hogy megszánj vonzalmaddal. -
 
Fodor Barbara 23 éves. Szegeden él. A Szegedi Tudományegyetem JGYPK Karának Képalkotás szakát kezdte most szeptemberben. A művészetek iránti érdeklődése már korán megmutatkozott. Verseket 5 éves kora óta ír. Fotózik is. A DRÓT rendszeres olvasójaként küldött néhányat a legfrissebb versei közül, amit lapunkon most olvashatnak.
 
Molnár Illés a DRÓTon
 
 
A lázadó professzor, akiből egy csapásra milliók példaképe lett, előadásaiban többezer fős teltházak előtt beszél Jungról, Dosztojevszkijről, Nietzschéről és a Bibliáról. Közönségre gyakorolt hatását rockzenészekéhez hasonlítják. Gyakran többórás YouTube-videói milliós nézettségűek, könyve nemzetközi bestseller. Néhány előadását(!) pedig megzenésítették(!). Minden bölcsész álma, ugye? De mi lehet a titka?
 

 

Dátum: 

2018. november 15., 19:00.

Kép a cikkhez::