Mr.Sale

 

 

Programajánló

Címlapos Friss

Őszi Yoga Tábor a Pilisben (2017. október 6-8.)

ŐSZI YOGA TÁBOR

 
HELYSZÍN
Eredeti Fény Zen Templom / Wonkwangsa Zen Temple
Fárikúti út, Esztergom, 2500
 
IDŐPONT
2017. október 6., 15:00–október 8., 20:00
 
 
 
--- részletek ---
 
Szeretettel hívunk titeket az Őszi Yóga tábora, a Pilisbe!
 
A hétvége lehetőség nyújt arra, hogy egy kicsit kilépjünk a város mókuskerekéből és feltöltődjünk. Fontos, hogy időnkét ezt megtegyük és átgondoljuk és átérezzük a természettel való kapcsolatunkat.
 
A programok: a jóga,a pranayama, Shudarsan Kriya, a túra, a meditáció, tábortűz, a zene.. – mind-mind arról szólnak, hogy ezeket megéljük.
A közös megélés pedig nem csak önnön szabadságunk és hanem az egymáshoz és világhoz való kapcsolatainkon is csiszolhat, ha kell konfliktusokkal és katarzisokkal cifrázva. A valódi, természetes élmények gyógyítólag hatnak a testünkre, lelkünkre és tudatunkra. Életerőnket és életkedvünket újra megtaláljuk, amit a városba sokszor könnyen elveszítünk.
 
Helyszín: Pilis, Búbánat-völgy, Zen templom Szállás: A Templomhoz tartozó kis házikókban
 
Költségek:
Ajánlott adomány 20 ezer forint
 
(Ha ez megterhelő számodra keress meg és megbeszéljük, de ha többet tudsz felajánlani azzal azoknak a gyakorlását segíted, akik különböző okokból esetleg csak kevesebbet.) Az adomány fedezi az étkezést, a szállást és az oktató és az előadók költségeit.
 
Mindenkit Szeretettel várok az Őszi töltődésre!
 
Részletes program:
 
Péntek:
16:30-ig: Érkezés
17:00 Vacsora 
18:30: Esti gyakorlat (Meditáció és rövid éneklés)
20:30: Pihenés
 
Szombat:
5:30 -Ébresztő
6:00 -Reggeli gyakorlat (Rövid ének, Pránayama ,2X40perc Meditáció)
7:30 -Reggeli
8:00 - Karma Yoga (Munka a kertben vagy konyhában)
9:00- Pihenő
9:45- Yoga (Hatha)
12:00- Ebéd
14:00- Yoga (Vinyasa)
15:30- Séta az erdőben
17:00- Vacsora
18:30- Esti gyakorlat (Rövid ének, meditációs ülések)
20:30- Koncert vagy Előadás Meglepetés
 
Vasárnap:
5:30 - Ébresztő
6:00 -Reggeli gyakorlat (Rövid ének, Pránayama, 2x40 perc meditáció)
7:30 -Reggeli
8:00 - Karma Yoga
9:00 -Pihenő
9:45 -Yoga (Hatha)
12:00 -Ebéd
14:00 - Sudarshan Kriya légző-gyakorlat
15:30 -Séta az erdőben
18:00 -Vacsora
19:00- Pihenés.
 
 
Előzetes regisztráció a balazs108@gmail.com email-címen.

Maximum létszám 22 fő. Vigyázat: hamar betelik.


KAPCSOLÓDÓK
 
 
Kismama jógaoktató és dúla is lettem, mivel a hat várandósságom, ezen belül a három elvesztett magzatom és a három szülésem mérhetetlenül sok tapasztalással ajándékozott meg, ami az elmúlt hat évben egy gyorsvonat sebességével és intenzitásával száguldott át rajtam. Ez a folyamat sok-sok könny, vér, lelki és érzelmi hullámzás során mélységesen mély megtapasztalásokhoz segített hozzá a szülés, családalapítás, gyerekvállalás témakörében, ami teljesen átformált, mondhatni új emberré tett. - Ibolya Emese blogját ajánljuk a DRÓTon.
 
 
Mi az a jóga? Mi az a zen? Mi az az élményterápia? A Pilisben kiderült. 

Megtalálni Földanyát - beszélgetés Nádor Judit Keyával

Kevesen tudják, hogy egy harmonikusan működő szellemi tér képes maga alá rendezni az alacsonyabb szinteket, és ennek módját ma már csak egyes törzsi kultúrák sámánjaitól tanulhatjuk vissza. - mondta Nádor Judit Keya, akit Cuscóban értük el és kérdeztünk életéről, utazásairól, az öt géniuszról, sámánságról, korábbi könyveiről és kéziratban heverő fantasztikus művéről.

Szepes Mária 2007 szeptember elején, 99 évesen távozott. Szerzője volt a több nyelvre lefordított Vörös Oroszlánnak, sok más regénynek, és a Pöttyös Panna gyerekkönyveknek is. 2015 december 6-án Szepes Mária Emléknapot tartanak a Természetgyógyász Fesztiválon. Ez alkalomból közöljük ezt a 2007-es beszélgetésünket Mária nénivel és az emléknap teljes, részletes programját a DRÓTon.

Milyen volt Szepes Mária és Hamvas Béla között a kapcsolat? Miért és hogyan mentette meg Hamvas a Vörös Oroszlánt? Milyen elképzelései voltak Szepes Máriának örök életről, halálról és újjászületésről? 2015. december 6-án Szepes Mária emléknapot tartottak, ahol az első előadást Weiner Sennyey Tibor tartotta. Az előadás esszé változatát olvashatjátok most a DRÓTon.
 
 
A Grandpierre írónemzedékekről, Az élő világegyetemről, a magyarságról és az élet értelméről beszélt Grandpierre Attila a DRÓTnak. 
 
 
2015 júniusában jelentkezett első könyvével az AyurPress, az első olyan magyar könyvkiadó, mely teljes egészében az Ayurveda irodalmának szenteli működését. Elsőként az egyik leghíresebb ayurvedikus dietetikus, Amadea Morningstar átfogó táplálkozási szakkönyvével (Ayurvedikus konyha nyugatiaknak”) jelentkeztek. A premier apropóján a kiadó alapító vezetőjével, Hári Péterrel beszélgettünk. 
 

Dátum: 

2017. október 06., 15:00.

Kép a cikkhez::