Festészet

 Rabóczky Judit Rita és Verebics Ágnes
A vágy titokzatos tárgya | ajánló képgaléria
A DRÓTra feltöltött galériában most bepillanthatunk a két művésznő, Rabóczky Judit Rita és Verebics Ágnes műtermébe, s ízelítőt kaphatunk a hamarosan megnyíló kiállításból.
 

 

„Kertész leszek” - Kiss Márta festőművész kiállítása
„Kertész leszek” - Kiss Márta festőművész kiállításának megnyitója
Kiss Márta festőművész kiállítása nyílt meg az Eötvös10 galériában, Budapesten. A kiállítást dr. Feledy Balázs művészetkritikus, művészeti író nyitotta meg, közreműködött JaMese énekesnő, aki Lackfi János és Szabó T. Anna verseit énekelte. A megnyitót most a DRÓTon megnézhetitek.

ÜZENET AZ ŰRBŐL | Baranyai Levente esszénovellája + képek
A tragikus autóbalesetben fiatalon elhunyt festőművészre, Kaposi Tamásra emlékeztek barátai és tisztelői egy külvárosi galériában tartott kiállításon 2019 őszén.
A festőtárs és barát Baranyai Levente esszénovellája a megnyitón hangzott el.Most teljes egészében közöljük az írást a DRÓTon.
A…

Képregény-pódiumbeszégletés | a Csillagszálló lapszámbemutatója
Mi a képregény? Miért érdekes a képregény? Művészet-e a képregény? Van-e magyar képregény? Miért van ilyen kevés női képregény alkotó? Miért van olyan sok amerikai zsidó képregény alkotó?
Szép Eszter képregénykutató és Lakatos István író-képregényrajzoló közreműködésével mutattuk be a Csillagszálló…

Közös kert
Mert műveltség nélkül nincs valódi gazdagság, nincs valódi boldogság. A műveltséget fejleszteni és mélyíteni kell, s erre az oktatás mellett, az egyik legjobb és legfőbb eszköz a művészet. Különösen jó az, ha helyi művészek teszik ezt, hiszen az ő lehetséges feladatuk saját közösségük művelése,…

Kuriózumok (1-6) | Uri Asaf prózaversei 2.
Van-e olyan ember, aki emlékszik a manna ízére? Hogyan nézett ki a Laokoón csoport színesen?
Uri Asaf prózaversei a DRÓTon. A szerző rajzairól a fotókat Vajda Ildikó készítette.

Kérdés apámhoz | Uri Asaf prózaversei 1.
Miért kellett minden nap olyan szépen megborotválkoznod, mire való volt a játék, ez a komolyság? (...) Aztán megszólal a szomszédban az ébresztő lövés vagy robbanás.
Uri Asaf prózaversei a DRÓTon. A szerző rajzairól a fotókat Vajda Ildikó készítette.

Kihalt tárgyak | Uri Asaf prózaversei 3.
Ki vár ott? Az utolsó útját senki sem láthatja, mert az az utolsó utáni. A virágzó fák illatával együtt templomi kórus hangját hallom. Ehhez fény kell.
Uri Asaf prózaversei a DRÓTon. A szerző rajzairól a fotókat Vajda Ildikó készítette.

Hogy lesz ebből valami?
Formanek Csaba megnyitója a IX. Tiszakécskei Új Alkotóműhely Művésztelep záróeseményén

Parti Nagy Lajos Rabóczky Judit szobrairól
Mi a közös többszörös? Parti Nagy Lajos Rabóczky Judit szobrairól
Politikusak ezek a művek, a szó eredeti értelmében, hisz a közösség ügyeiről beszélnek. Hogyha ezek nem közös kérdések, ha saját legbelső életünk, kínjaink, indulataink, révületeink, elhallgatásaink bántásaink és bántódásaink, sértéseink és sérüléseink  nem azok, akkor mi a közös? Mi a közös…