Aktuális

A kultúra értékei romokban, a bérünk alatta + VIDEÓ
Üvöltő, fagyos szél fújt, amikor 2020. január 22-én a Magyar Kultúra Napján, amikor Budapesten a Közgyűjteményi és Könyvtári Dolgozók Szakszervezetének demonstrációját tartották az Arany János és az Akadémia utca sarkán.
A felvételünk hangja éppen emiatt a hideg szél miatt hibásodott, amiért…

Buddha születése
A keresztény világban Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük. De mikor, milyen körülmények között, milyen legendákkal és mítoszokkal kísérve született a másik nagy világvallás alapítója, a Buddha?
Vida Veronika esszéje a DRÓTon.

Bestiárium, avagy a bennünk élő mítoszok
Itt az újabb lehetőség, hogy kész képeket kapó agyunkat egy kicsit megmozgassuk, és megmerítsük a kollektív tudattalanban. A nemzetközi MythOff rendezvénysorozat következő budapesti eseménye következik. 

A normalitás illúzió?
Ami normális a póknak az végzetes káosz a légynek. Mi a normális? Mit mond erről a tudomány?
Bátor Adrienn írása a DRÓTon.

Greta? És akkor mi van?
Greta? És akkor mi van?
1992-ben a Rio de Janeiró-i Környezet és Fejlődés Világkonferencia legutolsó napján egy 12 éves kislány beszélt, és arra kérte a döntéshozókat, hogy döntéseikkel őrizzék meg a Föld jövőjét és a természet sokszínűségét. Severn Cullis-Suzuki azért szólalt fel, hogy szabadon kimehessen a tiszta…

Egy reakciós és egy haladó | Ungváry Rudolf írása
„...jellemfejlődésemben, de lehet, hogy abban, hogy rátaláljak végre valami olyasmire, ami igazából vagyok, például Heller Ágnes is szerepet játszott.”
 
 

Elindul az új DRÓT!
Hosszas munka után elindul a DRÓT új online változatának béta-üzeme. Köszönetet szeretnénk mondani mindazoknak, akik segítették-segítik munkánkat és további támogatókat keresünk.

Versekbe öltözött az öltönybolt
2019. április 11-én a MrSale Öltönybolt megtelt versekkel. Képek.

Segítsd a művészetet! Támogasd a DRÓTot!
A DRÓT független, szabad, összművészeti és társadalomkritikai alkotói portál. Állami, kormányzati, NKA támogatás nélkül működik. Önerőből, szerzők, szerkesztők, barátok, támogatók, művészek és alkotók jóvoltából. A DRÓTot akkor tudjuk tovább fenntartani, folytatni, fejleszteni, ha  támogattok…

Megszűnhet a József Attila Kör
Ott voltunk a József Attila Kör sajtótájékoztatóján, ahol rákérdeztünk, hogy miben látják az okát annak, hogy a szervezet kevesebb támogatást kap? Politikai, személyi okai vannak vagy vajon valami más? Mit veszítünk azzal, hogyha a JAK megszűnik? Ki a felelős a jelenleg kialakult helyzetért? Végül…

A szellem korrupciója helyett
Lehet minket szeretni, utálni, vitatkozni velünk, írni hozzánk, és olvasni minket. Egyet nem lehet: megkerülni. A DRÓT az, ami összeköt, összekapcsol. A DRÓT a szellem vezetéke.