március 2017

Magyar Buddha

Magyar Buddha

2970 Ft

Miért fontos az eredet? Miért fontos, hogy honnan jöttünk? Ha a magyar ember önmaga keresése közben az ősi keletre tekint, olyan csodálatos hagyományt fedez fel, mint a samanizmus, a buddhizmus, továbbá a végtelenül gazdag ázsiai kultúrák kusza szövevénye, amelyből ragyogó tisztasággal és megrázó őszinteséggel emelkedik ki a Buddha.

Buddha tanítását éppen azért kell tanulmányoznunk, hogy megértsük mindenkori önvalónk és lényünk mélyebb és valóságosabb rétegeit.

Békási Ferenc összes műve

Békási Ferenc összes műve

4500 Ft

Pár holdnyi területen édenkertet teremteni, egy házat tökéletesen széppé alakítani, jó és szép dolgokat írni, összehozni a jó és bölcs embereket, ezek mind hasznos tevékenységek. A rosszakaratú, a buta, a minden kiválóság nélküli ember, az egyensúlyozatlanok úgyis elrontanak akármiféle szisztémát és kultúrát, a jók és bölcsek pedig - csak szabadságuk legyen hozzá - úgyis jó életet tudnak teremteni maguknak bármilyen körülmények között is.

Az elveszett királyság (7 esszé)

Az elveszett királyság (7 esszé)

2970 Ft

Az elveszett királyság hősei írók és költők. Poe, Lovecraft és Borges. Baudelaire és Ady. Weöres és Hamvas. Helyszínei legendás világok: Gondvána, a Pimodán Palota, Farkasvár, és a sosemvolt Európa. Ez a könyv nem csak elgondolkodtat és tanít, hanem felébreszt. Ha elolvasod talán megértheted, hogy az irodalom, a költészet nem holt anyag, hanem rólunk szól, ránk kérdez. Olyan kérdéseket tesz fel, hogy mi is az a félelem és a rettegés, és hogyan lehet azokat legyőzni? Mi az a szóma és mi az igazi extázis? Milyen is lehetne Európa?

Bemutatkozás

A DRÓT 2014. április 14 óta független, szabad, alkotói portál, nem pedig hagyományos értelemben felfogott online folyóirat. A DRÓTtal nem pályázunk állami támogatásra, önerőből és az olvasók támogatásából működik.

Művészek, alkotók, írók, olvasók, támogatók, mecénások közös munkájának gyümölcse, de azért hogy működhessen, kell, hogy legyen mögötte egy szerkesztői csapat, akik rendszeresen foglalkoznak vele.
 

A DRÓT alapító főszerkesztője

Weiner Sennyey Tibor