Magyar Buddha

Magyar Buddha
2970 Ft

Ha a magyar ember önmaga keresése közben az ősi keletre tekint, olyan csodálatos hagyományt fedez fel, mint a samanizmus, a buddhizmus, továbbá a végtelenül gazdag ázsiai kultúrák kusza szövevénye, amelyből ragyogó tisztasággal és megrázó őszinteséggel emelkedik ki a Buddha.

Miért fontos az eredet? Miért fontos, hogy honnan jöttünk? Ha a magyar ember önmaga keresése közben az ősi keletre tekint, olyan csodálatos hagyományt fedez fel, mint a samanizmus, a buddhizmus, továbbá a végtelenül gazdag ázsiai kultúrák kusza szövevénye, amelyből ragyogó tisztasággal és megrázó őszinteséggel emelkedik ki a Buddha.

Buddha tanítását éppen azért kell tanulmányoznunk, hogy megértsük mindenkori önvalónk és lényünk mélyebb és valóságosabb rétegeit.

Ki mások lehetnének legjobb kalauzaink hosszú felfedező útjainkon, mint olyan jeles magyar utazók és gondolkodók, mint Kőrösi Csoma Sándor, Stein Aurél, Lénard Jenő és Hamvas Béla? Ezért lettek ők könyvünk hősei.

Kötetünkben kapcsolódó mellékletként olvashatnak egy-egy esszét a világ legnagyobb buddhista templomáról, a jávai Borobudurról, végül az elveszett magyar őseposzról és mitológiáról.