Csatlakozz az Erdei Költőkhöz!

Csatlakozz az Erdei Költőkhöz!

2017. 07. 28., p - 17:07
0 hozzászólás

Hetedik alkalommal rendezzük meg idén az erdőben, nem messze a horvátországi Grožnjan városkájától az Erdei Költők találkozóját. Az idei találkozó különlegessége nem csak a különböző országokból érkező Erdei Költők és verseik, hanem a tovább dúsított délutáni workshop és esti zenei műsor. A DRÓTon most három videóban mutatjuk be a költészeti műhelyt (ami bárkiből kötlőt fejleszt), a rijekai zenekart és magukat az Erdei Költőket.

Erdei költő
Három videó

A felolvasások mikrofon és mesterséges világítás nélkül, gyönyörű környezetben, az érintetlen természetben, egy tisztás közepén zajlanak. A találkozó szervezője a sibeniki Fotopoetika Kulturális Egyesület együttműködve Grožnjan önkormányzatával. A rendezvényt a költő, műfordító Maja Klaric és utazó és Walker Goran Blazevic alapította és szervezi meg évről-évre.

Erdei költők VII.

Program

Időpont: 2017. augusztus 4.

Helyszín: Groznjan, Ponor Butori (Butori vízesés, az erdő mélyén)

18h BLACKOUT POETRY MŰHELY

A „költészet megtalálásának” technikája, avagy a látogatók könnyedén képes létrehozni saját költészetet meglévő szöveges anyagokból. Alapanyagokat a műhelyhez a szervezők biztosítanak.

21h ERDEI KÖLTŐK FELOLVASÁSA a tábortűznél

Felolvasnak (az arra járó vándorok és költők mellett) Davor Gašpić és Ivana Vukovic, szintén ismert a hip-hop banda Sinestet házigazdája és Ingrid Divković, rijekai író és blogger, Magyarország hagyományosan Weiner Sennyey TiborZeljko Vujaković, szlovák-horvát költő, továbbá vendégünk Olaszországból, Renzo Furlan.

22:30 ZENEI PROGRAM - ČE BO BO, ČE NA NA koncert

Az esti program fellépője a különleges etno zenekar Rijekából - ČE BO BO, ČE NA NA - akik az alkalmi koncert mellett verseket is olvasnak majd fel. Az öttagú zenekar zenészei Rijekából és Varaždinból származnak, és saját költői fordítások mellett, hagyományos horvát dallamok is felcsendülnek (Muraköz Drávamente), továbbá zenéjükkel megidézik Macedónia, Szerbia és Bosznia világát.