Edgar Allan Poe és Lugosi Béla egy filmben

Edgar Allan Poe és Lugosi Béla egy filmben

2015. 10. 04., v - 08:31
0 hozzászólás

Milyen az, amikor Edgar Allan Poe találkozik Guillermo Del Toroval, Christopher Leevel és Lugosi Bélával egy műalkotásban? A DRÓTon most két kis ízelítőt láthattok a „Különös történetekből”.

Edgar Allan Poe és Lugosi Béla egy filmben

Edgar Allan Poe és Lugosi Béla egy filmben

„Extraordinary Tales” – avagy a „Különös történetek” című animációs horror, Raul Garcia rendezésében a legújabb filmes feldolgozása az öt legismertebb Edgar Allan Poe elbeszélésnek. Az öt mára már klasszikusá vált történet, amely e „filmes antológiában” látható „Az áruló szív”, „A kút és az inga”, „Az Usher-ház vége”, A Vörös Halál álarca” és a „Monsieur Valdemar kóresete tényszerű megvilágításban”.

A most megjelent trailer sokat sejtetően különböző animációs stílusok keveréséből épül, de első ránézésre egyértelműen hozza a gótikus horror és a krimi nagymesterének, Edgar Allan Poe írói világát. Mi izgatottan várjuk a film októberi megjelenését. 
Talán nem mellékes, hogy az öt kisfilmben narrátorként és szereplőként, olyan emberek hangját hallhatjuk, akik legendásak a műfajban, mint például Christopher Lee, Roger Corman, Guillermo Del Toro és nagy kedvencünk Lugosi Béla.

A „Különös történetek” az amerikai mozikba október 23-án kerül. Hogy a magyar mozikban, mikor fognak öt animációs filmből álló, Poe novelláira épülő horrort vetíteni? Azt még jelenleg misztikus homály fedi.