Elindul az új DRÓT!

Elindul az új DRÓT!

2019. 05. 04., szo - 09:01
0 hozzászólás

Hosszas munka után elindul a DRÓT új online változatának béta-üzeme. Köszönetet szeretnénk mondani mindazoknak, akik segítették-segítik munkánkat és további támogatókat keresünk.

Öt éves lett a DRÓT online változata 2019. április 14-én. A honlapunkra az elmúlt öt esztendőben 1500 tartalom (cikk, vers, próza, esszé, ajánló, esemény, galéria, stb...) került fel, illetve oldalunk is egyre jobban hasonlított egy toldozott-foltozott tutajra, amely egyre lassabban halad a nagy hullámok között. A régi tutajt új hajóra kellett cserélnünk, figyelembe véve az elmúlt öt esztendő tapasztalatait, illetve lapunk alkotóinak szokásait. 

Szerencsénkre a barcelonai székhelyű SciArt műhely csapata pro bono segítségünkre sietett, így most az ő munkájuknak köszönhetően elkészült az új DRÓT béta-verziója. 2019 őszéig teszteljük és változtatunk rajta, hogy kialakíthassunk olvasói, alkotói és szerkesztői szempontból is egy tökéletesen megfelelő alkotói portált, amely továbbra is független, szabad, érzékeny.

Az új honlap kialakításában nagyon sok szempontot kellett figyelembe vennünk, például, hogy olvasóink különböző fajta és erősségű számítógépekről és az utóbbi időben főleg telefonokról olvassák lapunk, vagy hogy alkotóink ritkán találkoznak, különböző országokban élnek, különböző szoftvereket és hardvereket használnak, de a feltöltött anyagoknak megjelenésükben egységesnek, letisztultnak és könnyen átláthatónak kell lenniük.

Fontos szempont volt, hogy lapunk nagyon lelassult az utóbbi időben, s hogy ezen is változtassunk, azaz gyorsabb és könnyebben hozzáférhető legyen a DRÓT.

További lépéseket tettünk, hogy alkotóink maguk tölthessék fel anyagaikat, illetve, hogy olvasók és alkotók is regisztrálhassanak a lapra.

Az új DRÓT tehát még nincs kész - folyamatosan alakítjuk, ha bármi hozzászólásotok lenne, kérjük írjatok nekünk a [email protected] címre, a tárgymezőbe írjátok, hogy "honlap".

És ez az a pillanat, amikor köszönetet kell mondani mindazoknak, akik eddig is segítettek.

Elsősorban köszönjük a MrSale öltönyüzletnek, hogy a kezdetektől fogva támogatja törekvéseinket. Köszönjük Hári Péternek és az Electropressnek, hogy az elmúlt öt esztendőben a technikai háttér megvalósításában segítettek. Köszönjük az Eurocabelsnek a domaint és a Viacomnak a szervert. Köszönjük Jánosi-Mózes Tibornak és a SciArtnak, hogy az új DRÓTot segítik kialakítani.

Köszönjük mindazon cégeknek és magánszemélyeknek, akik tevékenységünket támogatják.

Külön köszönet azoknak az önkénteseknek, akik a régi DRÓTról az újra segítettek átmásolni 1500 tartalmat egy hónap alatt - név szerint: Dári Gerda, Mészáros Anikó, Sinka Zsófia, Szabó Enikő, Sápi László,  Szabó Edit.

Végül pedig köszönet az alkotóknak és az olvasóknak, akik a DRÓTot jelentik elsősorban.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a DRÓT független, szabad, összművészeti alkotói portál.

Állami, kormányzati támogatás nélkül működik. Önerőből, szerzők, szerkesztők, barátok, támogatók, művészek és alkotók jóvoltából. 

A DRÓTot akkor tudjuk tovább fenntartani, folytatni, fejleszteni, ha  támogattok minket. 

Ha szerinted is szükség van egy olyan művészeti és társadalmi jelenségekkel és problémákkal szabadon foglalkozó lapra, mint a DRÓT, akkor kérünk, hogy támogass minket!

A DRÓTot az Aranymadár Alapítványon keresztül támogathatod egyszeri vagy rendszeres utalással.

Számlaszám: 16200120-00057978 

 

2019. május 4.

W. S. Tibor

főszerkesztő

és

a DRÓT szerkesztősége