Elvetemülteket keresünk!

Elvetemülteket keresünk!

2016. 05. 02., Mon - 06:39
0 hozzászólás

Formanek Csaba olyan jelentkezőket vár, akiket ez a szó, hogy ELVETEMÜLTEK megmozgat, inspirál, akik ezt korunk jelenségeihez tudják társítani, akiknek a képzeletében és testében meggyújt valamit. Hogy kapcsolódik a független, szabad színház és az elvetemültség? Miért kell ma már eléggé elvetemültnek lenni, ahhoz, hogy színházat csináljunk? Részletek a DRÓTon.

Hangya

Olyan színészeket keresek, akik kellően elvetemültek, hogy az ELVETEMÜLTEK munkacímű új produkcióm alkotói-szereplői legyenek. Az előadást a nyár során szeretném a színészekkel közösen kidolgozni és megvalósítani. 

Az utóbbi időkben főleg monodrámákat készítettem, mert egyre nehezebben viseltem el a társulati munkával járó kényszerű kompromisszumokat. Három monodráma után úgy gondolom, itt az idő picit megpróbálni tágítani a kereteken, és mindazt a tapasztalatot, amit a magányos munka adott, belevinni egy többpólusú előadásba.

Két alkotótársat keresek - 1 fiút és 1 lányt - korosztályi megkötés nincs, de színpadi-színészi tapasztalat szükséges. Ők nem csak szereplői, de aktív alakítói, szerzői is lesznek a készülő előadásnak. 

A projekthez semmilyen állami támogatást nem veszünk igénybe, nem pályázunk, nem gyűjtünk pénzt közösségi oldalakon sem, így - előreláthatóan - minden költséget a majdani jegybevételekből fogunk fedezni. (Próba- és játszóhely, színházi technika rendelkezésre áll.)

Az első feltétel tehát az, hogy ne ebben lásd a meggazdagodás útját, de egy szerényebb gázsira azért számíthatsz. Valamint:

  • legyen viszonylag sok szabadidőd és energiád, amit egy komolyabb színházi kutatómunkára és a próbákra szeretnél és tudsz szánni,
  • légy készen arra, hogy magadból dolgozz, a saját érzéseidet-történeteidet is felhasználd a munkában,
  • érdekeljen az, ha mások is így tesznek,
  • legyél elég elszánt ahhoz, hogy testileg, lelkileg és szellemileg is belevethesd magad a munkába, ne ijedj meg egykönnyen a nehézségektől és ne legyen túl sok rigolyád,
  • vonzzon az ismeretlen, és gondold azt, hogy a lehetetlenre is képes vagy.

A workshop és a válogatás 2 szakaszban valósul meg:

május 22-23-24. 14-20h

(Az előzetes jelentkezések alapján kb. 10 fő, a részvétel 2000 Ft / fő a 3 napra - a részvétel minimális feltétele, hogy a 18 órából 12-t jelen tudj lenni)

május 26-27., egyeztetés szerint, (napi 6-8 óra) 

(4-5 fővel, akiket az előző 3 nap alapján kiválasztok, a részvétel ingyenes)

A második szakasz után választom ki a két "nyertest", akikkel aztán egyeztetünk a további részletekről.

Helyszín: Kvazár eseményTér, Bp., Kőfaragó . u. 8.

A workshopon egyéni szólókra, páros és 3 szereplős etűdökre fogunk koncentrálni. 

Csoportos tréningre vagy különféle színházi-színészi gyakorlatokra ne számítsatok. 

TÉMA: az elvetemültség - annak minden lehetséges pozitív vagy negatív jelentésével - olyan jelentkezőket várok, akiket ez a szó megmozgat, inspirál, akik ezt korunk jelenségeihez tudják társítani, akiknek a képzeletében és testében meggyújt valamit. A további tudnivalókról és előzetes feladatokról a jelentkezőket e-mailben tájékoztatom. 

JELENTKEZÉS május 15-ig a [email protected] címen

  • szakmai önéletrajzzal és fotókkal
  • motivációs levéllel (miért szeretnél egy független projekten dolgozni a következő időszakban?)
  • egy rövid írással: mi jut eszedbe az elvetemültség szóról?

Ha érdekel a workshop, akkor ajánlom, hogy nézd meg előtte valamelyik futó előadásomat:

illetve tájékozódj eddigi és jelenlegi munkáimról honlapomon.

Esemény a Facebookon.

Kérdés esetén is a fenti e-mail-re írj!

Formanek Csaba

író-színész-rendező