Ennyi volt a Líra pont Terézvárosban?

Ennyi volt a Líra pont Terézvárosban?

2015. 04. 14., k - 15:21
0 hozzászólás

2014 augusztusában forgattunk szürreális videót a kampány finisében átadott „líra pontról" és most  a 6ker blog adta hírül, hogy az amúgy sem túl sok lírai programmal kecsegtető „sarokkő beruházás" fényes történetének végéhez ért. A Líra pontot kiadják: „kultúrált csapszéknek." Emlékezzünk a terézvárosi lírapontra, mely olyan volt mint a piros pöttyöcskék a magyar gyermekek fenekén. Semmilyen.

Terézváros

Ahogy a 6ker blog kiemeli a Terézvárosi Önkormányzat komoly elhatározásra adta a fejét, ahogy azt már az átadókor megjósoltuk. Pályázatot ír ki az úgynevezett Líra pont üzemeltetésére, ami ugye a választások előtt épült a Hunyadi tér rehabilitációjának egy komoly és költséges sarokköveként. A 6ker blog bízik benne, hogy a pályázati kiírásban szereplő kulturált, polgári légkör fogja belengeni a teret a döntéshozók szándékai szerint, mi pedig, hogy az eddig kevésbé előtérbe került költészeti és irodalmi programok is helyet kapnak. Vagy nem.

Néhány részlet a pályázati kiírásból:

  • Korlátozott alkoholforgalmazás, azzal, hogy szezonálisan egy sörcsap alkalmazására, illetve házi jellegű forralt bor forgalmazására van lehetőség.
  • A forgalmazott termékek tekintetében célcsoport a belvárosi polgári réteg, és a gyermekes családok legyenek, szendvics, meleg szendvics, valamint gasztro-különlegességek forgalmazásával.
  • Kulturális, irodalmi rendezvényekre előre megállapított és jelzett menetrend szerinti önkormányzati igénybevétel lehetőségének biztosítása