És akkor kitör a versek forradalma!

És akkor kitör a versek forradalma!

2015. 03. 30., Mon - 11:57
0 hozzászólás

A Gittegylet.com hirdette meg a posztolj verset az utcára című kampányát, amely már most az év egyik legmenőbb gerillaakciójának számít, cikkünk megjelenéséig mintegy 13000 ember csatlakozott az eseményhez szerte az országban. A Verskocka, a Szabadságszínpad, a Debreceni Moly Klub és a DRÓT is társrendezvényekkel készül, sőt még futva is lehet verseket posztolni. A Gittegylet tagja, a DRÓT állandó szerzője Szeifert Natália foglalta össze, hogy pontosan mi minden fog történni április 11-én. 

Szórakozol velünk?
2015.04.11???

Cikkünk megjelenéséig 13 000 (tizenháromezer!) verskedvelő barátunk jelezte részvételét a Facebookon az idei Posztolj verset az utcára! rendhagyó költészet napi ünnepünkön, aminek hihetetlenül örülünk. Számunkra kétségtelen, hogy ez lesz az év legmenőbb gerillaakciója!

Csodálatos, hogy ilyen sokan örömmel mutatjátok meg a kedves verseiteket a Magyar Költészet napja alkalmából ország-világnak. Igen, világnak, mert a hír már az országhatáron túl jár, sok-sok külföldön élő magyartól kaptunk üzenetet, akik a lakóhelyükön versposztolnak majd április 11-én.

Rengeteg biztatást, elismerő szót kaptunk máris, ami szívet melengető, ugyanakkor mindez titeket illet leginkább, akik ilyen nagyszerűen „vettétek az adást” – hiszen mi csak elkezdhettük, ahhoz, hogy ilyen hatalmassá nőjön az esemény, mindenki kellett és kell továbbra is, a résztvevők, továbbadók, hírverők ezzel az elképesztő lelkesedéssel. Köszönet érte mindenkinek!

Szerencsére megtaláltak minket a különböző rendezvények szervezői, akikkel együtt még érdekesebbé, sokszínűbbé tehetjük az idei Magyar Költészet napját, a kerek évfordulóhoz méltón: 110 éve született József Attila.

Az itt következő listát folyamatosan bővítjük, ha olyan esemény szervezői vagytok, ami szívesen csatlakozna a Posztolj verset az utcára!-hoz, írjatok nekünk: [email protected]

Társrendezvények listája

Budapesten:

Verskocka – a Budapesti Tavaszi Fesztivál Hello Wood-os kockáját díszítik majd kiposztolt versek, itt bárki elmondhatja a kedvenc versét is egy GoPro kamerába, április 11-12-én! Versre, kockára, versmondásra fel: Szelfizz verssel! – helyszín: Budapest, Szabó Ervin tér

A Szabadságszínpad szervezésében 16 órás (32 félórás) versszavalás lesz április 11-12-én (11-én 11 órakor kezdődik), itt bárki elmondhatja kedves versét József Attilától, ugyanitt a színpad környékén lehet – sőt érdemes – verseket posztolni! Esemény a Facebookon: Szabadságszínpad 0411 – helyszín: Budapest, V. kerület, Szabadság tér

A DRÓT versforradalmat hirdet Budapesten és Szentendrén, egyben csatlakozik a Posztolj verset az utcára! megmozduláshoz is. Esemény a Facebookon: Verset Pestnek! – Délután 5-től felolvasás is lesz, helyszín: Budapest, Café Zsivágó (Paulay Ede u. 55.)

Vidéken:

A Debreceni Moly Klub egyenesen Verskommandót szervez április 11-ére, csapatostul indulnak elárasztani versekkel a város utcáit! Nagyszerű akciójuk a Facebookon: Posztolj verset az utcára Debrecenben is – gyülekező délután 3 órakor, Debrecenben a Kossuth téren, a Református Nagytemplom előtt.

Bárhol:

Tőlünk függetlenül indult kezdeményezés a sportos, futni szerető versolvasók eseménye, akiket a szervezővel együtt arra biztatunk, hogy fényképezzék le és küldjék el a kiposztolt verseket. Esemény a Facebookon: Fuss és posztolj egy verset – helyszín: bárhol.

Forrás: Gittegylet