Hamvas Béla és a kereszténység

Hamvas Béla és a kereszténység

Hamvas Béla és a kereszténység

Mit gondolt Hamvas Béla a kereszténységről? Van-e vallás nélküli hit? Mi az a Hagyomány? Ki volt Jézus Krisztus és miért kell róla újra és újra beszélni? Előadásunkban ezekre a kérdésekre is keressük a lehetséges válaszokat.

Weiner Sennyey Tibor költő, író előadása Hamvas Béla utolsó, befejezetlen, mégis összefoglaló jellegű művébe, a Scientia Aeternába nyújt betekintést.

Az apokalipszis: az összes negatívumok megjelennek és sorra igazolják negatív természetüket, kártékony voltukat. A szcientifizmus lesz egyike a legutolsóknak, a vallással együtt. A hamis tudás és hamis hit kettőssége helyet fog adni az igaz tudás és igaz hit egységének. Ez az egység a Scientia Aeterna.”
Bp., Vadaskert, 952. VIII. 9.

Az előadás része az Ars Sacra fesztiválnak, amelynek részletes programját itt találják: https://www.ars-sacra.hu/ars-sacra-fesztival

Weiner Sennyey Tibor (1981) költő, író, a DRÓT főszerkesztője. Filológusként diplomázott a Szegedi Tudományegyetemen. Békássy Ferenc életművének egybegyűjtője és életrajzának írója. Esszé- és novelláskötetei, kisregényei, valamint négy verseskötete után tizenkettedik - Hamvasról szóló esszéit összefoglaló - könyve 2019 januárjában jelent meg. Jelenleg a kötet második javított, bővített kiadásán dolgozik. Szentendrén él.

Esemény kezdése és befejezése
2019. szep. 22 - 18:00 (vasárnap)
2019. szep. 22 - 20:00 (vasárnap)