Péntek Orsolya: Tarot- kiállításmegnyitó

Péntek Orsolya: Tarot- kiállításmegnyitó

Tarot

Weiner Sennyey Tibor: Tarot

Péntek Orsolya Tarot-című kiállítását ezzel az írásával nyitotta meg Weiner Sennyey Tibor az óbudai Esernyős Galériában. A képek 2021. október 8-ig tekinthetőek meg.

Péntek Orsolya képzőművész és író. Festőként klasszikus technikákkal dolgozik, a városi terekkel – különösen Velencével és Rómával – foglalkozik, a városok időrétegeit és színrétegeit absztrahálja képekké, Tarot sorozatában pedig a huszonkét kártyalap jelenik meg absztrakt színnyelvi jelekként. Íróként szintén az idő foglalkoztatja: a Kalligram kiadónál megjelent monarchiás családregény-trilógiájában Magyarország elmúlt 150 évét dolgozta fel női sorsokat a fókuszba állítva, jelenleg pedig egy Pécs történetéről szóló könyvön dolgozik.

Tarot: huszonkét lap. Vagy huszonkét betű, huszonkét tudatállapot, huszonkét színkód, huszonkét lehetséges személy. Mindegyik benne lakik mindenkiben. Ezekből a lapokból (betűkből) ki lehet rakni a világot.

Péntek Orsolya Tarot című kiállításán a huszonkét lap mindegyike megjelenik olajfestményként, az egyes képekből pedig hatalmas kompozícióként épül fel az egész.

Te a nagy játszma melyik figurájának erőterében vagy? Ha húzol egy számot a kiállításon, megtudod – mint ahogy azt is, mely irodalmi mű mely részlete szól most neked.

A kiállítás ideje alatt a látogatók által véletlenszerűen kiválasztott lapok alapján készül el a 22. kép.

Megnyitja: Weiner Sennyey Tibor költő, író, műfordító

Esemény kezdése és befejezése
2021. szep. 10 - 18:00 (péntek)