FELHÍVÁS a József Attila Vers–Dal Fesztiválra

FELHÍVÁS a József Attila Vers–Dal Fesztiválra

2017. 01. 30., Mon - 09:40
0 hozzászólás

Ferencváros Önkormányzatának támogatásával 2017-ben Budapesten megrendezzik a József Attila Vers–Dal Fesztivált költők, énekelt és megzenésített versek, valamint saját szövegű dalok előadói számára. A fesztivál célja, hogy a web2 lehetőségeit és adottságait kiaknázva közel hozza egymáshoz az élő, kortárs költészet alkotóit, a verséneklőket, és a dalos (saját szövegű dalokat éneklő) előadókat. A kiírók további célkitűzése, hogy Ferencváros szülöttjéről, József Attiláról, illetve az adott év évfordulós költőiről méltó módon megemlékezzünk, költészetük aktualitását, a ma emberének szóló üzeneteit mindenki számára egyértelművé tegyük.

A kép eltávolítva.A fesztivál időpontja: 2017. április 1-2.

Helyszíne: Dési Huber István Művelődési Ház, 1098 Budapest, Toronyház u. 17/b.

A fesztiválra várjuk

költők, dalszövegírók jelentkezését.

 

(Nevezési határidő 2017. január 31.)

 

Ebbe a csoportba verseket, dalszövegeket várunk, melyek később megzenésítésre kerülhetnek. A feltételekről és a jelentkezésről bővebben a jobb oldali menü "Információk - Költők számára" menüpont alatt olvashatsz.

 

dalszerző-előadók, szólisták és együttesek jelentkezését.

 

(Nevezési határidő 2017. március 12.)

 

Ebbe a csoportba saját szövegű és zenéjű, magyar nyelvű dalokat várunk, hogy ezeket - megfelelő színvonal esetén - saját magatok adjátok elő a Vers–Dal Fesztivál "élő" szakaszában. A dalok megkötés nélkül bármiről szólhatnak (akár a Fesztivál kiemelt költőihez is kapcsolódhatnak), de szövegük vers-szerű legyen. A feltételekről és a jelentkezésről bővebben a jobb oldali menü "Információk - Zenészek számára" menüpont alatt  olvashatsz.

 

versmegzenésítő szólisták és együttesek jelentkezését.

 

(Nevezési határidő 2017. március 12.)

 

Ebbe a csoportba azok jelentkezését várjuk, akik a kiemelt költők verseinek, valamint a honlapon megjelent versek megzenésítésére, illetve - a fesztivál "élő" szakaszában - a megzenésített versek előadására vállalkoznak. A feltételekről és a jelentkezésről bővebben a jobb oldali menü "Információk - Zenészek számára" menüpont alatt  olvashatsz.

 

Kérjük, olvasd el figyelmesen a nevezési feltételeket!

 

A nevezés, azaz a jelentkezés módjai (több lehetőség is választható):

maximum 10 megzenésítésre felajánlott vers és saját magatokat ábrázoló fotó, illetve rövid bemutatkozó szöveg beküldése

legalább 3, de maximum 10, a honlapon megjelent vers (Költők menüpont alatt) megzenésítése és Soundcloud-linkként való beküldése, valamint egy fotó és egy rövid leírás rólatok, - mellékletként csatolva.

 

legalább 3, de maximum 10 saját szövegű és zenéjű dal Soundcloud-linkként való beküldése és a hozzátartozó szöveg (*.doc, *.docx, *.rtf, vagy *.txt formátumban), egy fotó és egy rövid leírás rólatok - mellékletként csatolva.

A József Attila Vers–Dal Fesztiválra várjuk a Kiemelt költők menüpont alatti költők műveire érkező megzenésítéseket. Ezeket a dalokat a zenei zsűri véleményezi, a legjobbak meghívást kapnak a fesztivál "élő" szakaszában a gálaműsorba. Itt is maximum 10 dalt várunk egy-egy előadótól!

 

Felhívjuk a zenei előadók figyelmét, hogy a József Attila Vers–Dal Fesztiválra elsősorban és döntően akusztikus hangszereken játszók jelentkezését várjuk. Ez nem jelenti azt, hogy a zenekarban például egy billentyűs hangszer vagy basszusgitár nem szerepelhet, de összhatását tekintve az akusztikus zenére koncentrálunk.

A József Attila Vers–Dal Fesztiválra nevezési díj nincs. A rendezvény programjai a résztvevő költők és zenészek számára ingyenesek. A fesztivál idején az étkezésről és szállásról a résztvevőknek kell gondoskodniuk.

A fesztivál részletes programját a beérkezett nevezések feldolgozása, a zsűrizési munka lezárulás után, 2017 márciusában ismertetjük.

Az elkészült műveket a [email protected] email címre várju