Főzni vagányan, szabadon, kutyussal

Főzni vagányan, szabadon, kutyussal

2015. 10. 02., p - 16:55
0 hozzászólás

Aki szeret főzni és szeret szarvasgombázni az tuti szeretni fogja a Malackarajt. Péter Annával - a legmenőbb főzős bloggerek egyikével - olvashattok interjút most a DRÓTon és betekintést nyerhettek Papesz kutyus nagy szarvasgomba vadászatába. Végül pedig megtudhatjátok milyen isteni kajákat lehet szarvasgombából készíteni.

Péter Anna

Péter Anna

Malackaraj és szarvasgomba

DRÓT: Miért éppen Malackaraj?

Péter Anna: A nevet Bazsó Gábor találta ki, és én szépen elkértem tőle, ő pedig odaadta. Emlékszem pontosan a pillanatra, egy teljesen más projektről beszélgettünk a lakásom teraszán és annak nevet keresve említette meg ezt a malackaraj dolgot, amibe rögtön beleszerettem.

DRÓT: Régóta főzöl? Régóta videózol? Miért csináltál éppen főzős-videós blogot?

Péter Anna: Inkább vérem a képi megjelenítés, az Iparművészetire jártam, a formák és a színek területén vagyok igazán otthon. Nem tudatosan kanyarodtam vissza ehhez a nyelvhez - a Malackarajon évekig főleg cikkek voltak - az írástól, hanem simán visszahúzott, így adta ki, ez a dolgom, ezeket tudom megjelölni okokként, ebben semmi tudatos döntés sem volt. Majdnem tíz éve, még a Malackaraj előtt, a Totalcarnál is érdekelt a videózás, és a korai Malackaraj időkben is voltak videóink, így ez nem egy éles váltás volt, hanem szép lassan alakult így.

DRÓT: Kikkel csinálod együtt?

Péter Anna: Lövenberg Balázzsal, akivel üzletileg is osztozunk a Malackaraj birodalmon.

DRÓT: Sikerült megtanítani a kutyusod szarvasgombázni?

PÉTER ANNA: Gomba (Bagi István) pontosan annyi idő alatt tanította meg, ami a videón látszik. Azóta voltunk éles bevetésen is, és úgy szedi a gombát mintha nem lenne holnap.

DRÓT: Melyik volt a legnehezebb recept?

Péter Anna: A hájas tésztával nagyon sokat szenvedtem, erről külön írtam cikket is. Nem akart sikerülni, és sokszor még most se sikerül.

DRÓT: Melyik a legkönnyebb?

Péter Anna: Minden, ami nem hájas tészta.

DRÓT: Mi a kedvenc kajád?

Péter Anna: A margherita pizza. Ezt le lehet nézni, meg ki lehet nevetni, de egy jó margheritáért le kell tekerni pár száz kilométert. A másik a halászlé. Bajai, ponttyal. Ezt is vagy megfőzöm,  megfőzi nekem valaki, vagy mehetek Érsekcsanádra, Bezdanba, hogy ott egyek egy jót.

A harmadik kedvencem a mexikói konyha, amiért Mexikóba kell menni.

Amúgy nagyon tudok örülni mindennek amit nekem főznek, akár egy párizsis zsömlének is, tényleg, nagyon hálás vendég vagyok, ezt mindenki tudja, aki adott már nekem enni.

 

A Malackarajt az interneten itt, a Facebookon pedig itt találjátok.