Kortárs magyar írók és képzőművészek tiltakozása a puncs.hu ellen

Kortárs magyar írók és képzőművészek tiltakozása a puncs.hu ellen

2017. 10. 21., szo - 09:33
0 hozzászólás

Kortárs magyar írók és képzőművészek tiltakoznak a puncs.hu magyarországi jelenléte ellen. A nyilatkozat szövegét, az aláírók névsorát és kapcsolódó írásunkat olvashatjátok a DRÓTon.

Alulírott kortárs magyar írók és képzőművészek tiltakozunk az ellen, hogy a puncs.hu szellemisége bármilyen tekintetben teret nyerjen Magyarországon. A sugar daddy és sugar baby kampány az emberi méltóságot minden lehetséges vonatkozásban sérti, a szexualitást áruként kezeli és a fiatalok számára méltatlan és veszélyes perspektívát kínál. A tulajdonosi kör átfedései miatt mi, a kortárs magyar kulturális élet szereplői szintén felelősnek érezzük magunkat. Ezért követeljük, hogy a kampányt népszerűsítő hirdetéseket minden létező nyilvános felületről távolítsák el, és induljon eljárás annak tisztázására, hogy miként lehetséges, hogy a prostitúció tevőleges támogatójaként működő társkereső oldal finanszírozása közpénzek felhasználásával történik.

 

 

Ádám Anna

Agárdi Olivér

Artner Szilvia

Babiczky Tibor

Bajusz Orsolya

Balla Csönge

Balogh Róbert

Bartók Imre

Bán Zsófia

Bárdos Deák Ági

Beck András

Biró Eszter

Bódis Kriszta

Bogyó Virág

Borsos János

Cséka György

Csoszó Gabriella

Dér Asia

Eperjesi Ágnes

Erdődi Katalin

Erdős Virág

Falcsik Mari

Fehér Renátó

Filó Vera

FischerJudit

Forgács Péter

Garaczi László

Gyapay László

Györe Balázs

Győri Márton

Hegyi Dóra

Horitz Karina

Hunya Krisztina

Huth Júliusz

Janoch Lívia

Juhász Anna Mária

Kabai Lóránt

Kállai Kata

Kállay Eszter

Kallós Viola

Karafiáth Orsolya

Karas Dávid

Kicsiny Balázs

Kicsiny Mártha

Király Levente

Kiss Dorka

Kiss Judit Ágnes

Kiss Noémi

Kiss Tibor Noé

Kocsi Olga

Kristóf Krisztián

Kristóf Márton

Krusovszky Dénes

Lénárd Anna

Lengyel Anna

Lowas Péter

Lődi Virág

Lőrincz Lilla

Magyar Fanni

Mán-Várhegyi Réka

Mécs Miklós

Ménes Attila

Mesterházi Mónika

Miklósvölgyi Zsolt

Mucsi Emese

Nagy Gergely

Nagy Ildikó Noémi

Nemes Péter

Oltai Kata

Om Bori

Pálinkás Bence György

Péterfy-Novák Éva

Poór Dorottya

Rabóczky Judit Rita

Radics Viktória

Rapai Ágnes

Rutkai Bori

Sárosdi Lilla

Schein Gábor

Schilling Árpád

Schmied Andrea

Simon Bettina

Simon Márton

Simon Zsuzsanna

Sopotnik Zoltán

Soós Nóra

Szabó Imola Julianna

Szabó T. Anna

Szabó Eszter

Szaniszló Judit

Thury Lili

Tillmann Hanna

Tillmann J. Attila

Tompa Andrea

Tóth Kinga

Tóthfalusi Ágnes

Trapp Dominika

Turay Balázs

Vadas Zsófia Tamara

Varga Anna Gizella

Vass Imre

Vida Kamilla

Vörös István

Weiner Sennyey Tibor

Wessely Anna

Zádor Éva

Zemlényi-Kovács Barnabás

Zilahi Anna

Zomborácz Virág

 

 

KÖZVETLENÜL KAPCSOLÓDÓ

Nemzeti Bordélyház

Közpénzen PUNCSolt üzletek

Ezt jelentené a munkaerő megtartása? Ezt szánja országunk vezetése a fiatal nőknek, mint női szerepmodellt? Vajon most akkor tényleg a Széchényi Terv tőkealapját használják arra, hogy hazánk gazdag és befolyásos férfijai kényükre válogassanak a diáklányok között szexuális igényeik kielégítése céljából? Básthy Ágnes szerint ami most, 2017 nyarán megjelent az interneten és óriásplakátokon nem más, mint a prostitúció egy formája. Hogy mi minden ezzel a gond? Arról írását a DRÓTon itt olvashatjátok.

NŐKÉRDÉS a DRÓTon

Több luxusfeleséget ennek az országnak!

Az ilyen színvonalas műsorokból is látszik, hogy az ország jó irányba tart. Mert végre megengedhetjük magunknak, hogy ilyen kiemelkedő feleségek legyenek bemutatva. Le mertem volna fogadni, hogy a sok proli majd fújol, meg irigykedik. Már megy a médiában a támadás. Kik hőbörögnek? 

Ahány ház, annyi szokás? - gondolatok az Isztambuli Egyezmény kapcsán

Ha változást szeretnénk elérni, akkor nekünk kell tenni érte, mert senki más nem fog. - Svégel Fanni írása a DRÓTon.

Még dolgoznak a fiúk az Isztambuli Egyezményen

Magyarországon az elmúlt években 0 személy halt meg külföldiek által elkövetett terrorcselekmények következtében, míg legalább 150 személy halt meg kapcsolati terrorizmus következtében, és százezrek élnek mindennapos fenyegetettségben. - mivel nagy vita alakult ki fórumainkon a családon belüli, nők elleni erőszak kapcsán, közöljük az Igazságügyi Bizottság üléséről szóló PATENT beszámolót a DRÓTon.

Üzenjük a Parlamentnek: több tiszteletet a nőknek!

 

Magyarországon még mindig elfogadott a nők elleni erőszak, különösen akkor hunynak szemet felette, ha az családon belül történik. Hiába demonstráltak nőjogi szervezetek, a kormánynak nem sürgős a családon belüli erőszak megfékezése. Több nőjogi szervezet, többek között a Nőkért Egyesület, az Angyalhír, a Patent Egyesület, és a NANE Egyesület is demonstrált reggel a Parlament előtt, az Igazságügyi Bizottság ugyanis a 2017 február elsejei ülésén tárgyalta, hogy a parlament elé kerül e az isztambuli egyezmény ratifikálása. Erre továbbra is várni kell. Amíg várunk újraközöljük KÉT ÉVVEL ezelőtti cikkünket az ügyben, ami most ismét aktuális. Ha te is tűrhetetlennek érzed a helyzetet: akkor add tovább cikkünket.

 

Félelem és rettegés Magyarországon

„Az irgalom azt jelenti: látom, hogy más vagy, másként gondolkodsz, de elfogadlak. Azt jelenti: látom, hogy hülyeségeket csinálsz, de megbocsátok, mert én is ugyanilyen baromságokat követek el.” Miért okozott ekkora felháborodást egy zenész és egy politikus kijelentése a nőkről? Miért érintett ennyire érzékenyen sokakat annak az alapvető gondolatnak a magánemberként való nyilvános megfogalmazása, hogy a nőknek genetikailag meghatározott feladata van? Stenszky Cecília - a DRÓT szerkesztőjének - írását olvashatjátok. 

 

A dzsihád versei

Miről verselt Osama bin Laden? Milyen a dzsihádista költészet? Mire használják az irodalmat az Iszlám Államban? Hogyan jutnak el emberek odáig, hogy vallási vagy bármilyen más motivációból megöljenek másokat? Sokak által ismeretlen terepre megyünk, hogy többet értsünk a világból. Tartsatok velünk a DRÓTon, és ha érdekesnek és tanulságosnak találtátok: adjátok tovább! 

Anyának lenni művészet - Kiss Márta interjú

„A mai világban nincs megadva az anyaság kellő tisztelete” - mondta Kiss Márta festőművész, akinek március 26-án nyílik legközelebb kiállítása. De beszélt nekünk angyalokról és emberekről, festészetről és gyermekvállalásról, a kisgyermekes anyák helyzetéről és a vega konyháról.  

Hamvas és a nők, avagy nehéz szatírát nem írni

...két nagyon érdekes részletre is felfigyelhetünk. Az egyik Hamvas Béla viszonya a nevetéshez, végső soron a humorhoz. A másik Hamvas Béla elképzelése a nőkről, és a nők lehetőségeiről és korlátairól. - Milyen volt Hamvas Béla viszonya a nőkhöz? Mi a helyzet az indiszkrécióval az irodalom és történet írásban, és hogyan jön képbe már megint az a fránya filológia? És végül: miért nehéz minderről nem szatírát írni?

Öltések az örökkévalóság vásznán - Szabó Imola Julianna könyvéről

Szabó Imola Julianna versprózái–prózaversei sokszemű „tündérszörnyek”, melyek egyszerre figyelnek befelé, a lélek tágas, mozgalmas belső terére; és kifelé, a többi emberre, a világ zajára, a múltba, a jövőbe és az örökkévalóságba.

Isten tudja, hogy a nők...

Egy buddhista tanító, egy vaisnava (Krisna-hívő) teológus, egy református lelkész, egy rabbi és egy muszlim hitoktató véleményét olvashatjátok a napokban erősen tematizált nemi egyenlőtlenségekről a DRÓTon. Az írás részlet Rába Géza most megjelent „Isten tudja – emberi kérdések, vallási válaszok” című könyvéből.