Mulatási utalványt mindenkinek!

Mulatási utalványt mindenkinek!

2015. 07. 24., p - 09:27
0 hozzászólás

Kis Grófo kezd klasszikus lenni, illetve mindig is rejtetten az volt, de mára már elfoglalta jól megérdemelt helyét a Parnasztuson. Gálvölgyi János olyan átéléssel, megbecsült komolysággal prezentációzza a művét ennek a fiatal előadónak, ami sokat sejtet magában, de leginkább azt, egyre már nagy színészek szavalják műveit. Megérdemelten. Letisztult szövegvilága sokunkat magával ragadó. Én például eddig nem is tudtam, hogy a mulatási szót milyen gyakorta lehet, és illik is használni. - Hartay Csaba költő, blogger és tehenész stíluselemző stílusparódiát tett közzé blogján, amit hiánypótlónak és nélkülözhetetlennek éreztünk, így most a DRÓTon is olvashatjátok.

Bulibáró

Bulibáró

Kis Grófo kezd klasszikus lenni

Javaslom az étkezési utalvány után a mulatási utalvány bevezetését, melyet rajok használhatnának, ha felveszik a legdögösebb láncukat a nyakuk köré.

Irigyek itt mindenki, ez itt a fő gond. Mert szeretnek ájtatosan művészkedni. Hogy ők a bonyolultabb dalszövegeket utasítják. Csak voltaképp mondanám, hogy csináljunk már egy összehasonlításit. Például csak annyit, hogy: Én a bulibáró, vagy pedig egy Kispál és a borz régi dalszöveg: zsákmányállat máját mosod. Már hányingerem van, pedig még alig hasonlítottunk.

Ha például ez pedig undorító, májat mosni. Mennyivel több élet van a bulibáróságban. Szinte lüktet. Ragyog, gyakorta, és mindösszesen jobb a kedved tőle. Nem leginkább olyan, mint egy belsőséggel vacakolni valami hülye, hideg patakban, aminek ráadásul neve sincs. Nonszesz.

Sokan háborognak fel a Facebookon is például, hogy hányigere van a dizsének, ha Grófót kérnek tőle. Hát ez nem igaz! Tanúsíthatom, hogy Grófót előzékeny szeretettel teszik be rendezvényeken, mert sugárzik ki egy olyan életérzést, ami keveseknek adatik meg, de Kis Grófo általában megkaphatjuk tőle, leginkább.

Kinek nem tetszene, ha lenne ennyi aranya, konyakja meg Don Chewignon pezsgője, ha csak úgy, akár egy kedd délelőtt, mert előző szombaton megénekelte már magának, megelőlegezve azt a pénzt. És akkor még nem jöttek itt be a nyugati kocsik, különböző óvodai ballagások és keresztelők, ahol fellépési is van, limuzinnal, viszkivel és viszonylag jelentős készpénzmutatásival.

Jó lenne már végre felnőni, és levetkőzni ezeket a tévesen magasztalt eszméket, amik ilyen-olyan lelki meg akármilyen elmei értékekre utalnak. Olyan nagy probléma az neked, hogy van itt egy pacsirtatorkú, örökké mulatni vágyó, mondhatni bulibáró? Magadban keresd a hibát, ne Kis Grófóban.

Hol láttatok bulizni egy egyetemi, akadémista professzort? Karót nyeltek, amíg Grófo Henesszisz konyakot nyel. Nyelési van. Hol láttatok egy unalmas, fafej művelt akárki senkit akár csak pörögni egy kicsit péntek este? Mert nem tudják, mi az, hogy rajosság. Beszélnek nyelveket, jaj, de rohadt büszkék, és ha elhangzik végre egy zsamózsá, zsasé, meg pam-pam, máris meg vannak bizonytalanodva.

Az a tik bajotok, hogy nem egy mulatásit kedvelő, azt gyakorló, népes, módosabb családba születtetek, csak nem valljátok be magatoknak, mert megesz belülről a kisugárzásod, ami leginkább csak Kis Grófónak van.

Itt tartunk, ezért tartunk itt. Jó lenne, ha az okostónik végre felöltöznének rajosan, és elmennének mulatásiba, nem lenne ilyen rosszkedvű ez az ország. Péntek van. Csak szólok. Este rajkodás. Pacsi.

A szöveg a Viharsarki Kattintós-blogon.