Not in my name - Tüntetés - Fotógaléria

Not in my name - Tüntetés - Fotógaléria

2015. 09. 03., Csü - 01:42
0 hozzászólás

A MIGRATION AID menekülteket segítő csoport 2015. szeptember 2-án tüntetést szervezett Budapesten, a Parlament T/5983 sz. törvénytervezete ellen. Ott jártunk.

Tüntetés

A tüntetés facebookos felhívása így szólt:

„Felszólítjuk a magyar kormány tagjait

1. a félelemgerjesztő, valódi, hosszútávú megoldást nem nyújtó látszatintézkedések megszüntetésére;

2. bárminemű embercsoport démonizálásának beszüntetésére;

3. a szabad véleménynyilvánításhoz, a szabadsághoz, az egyéni boldoguláshoz való alapvető emberi jogok tiszteletben tartására és védelmére;

4. az európai integrációs politikában való aktív nemzetközi szerepvállalásra.

Magyarország jelenleg egy nemzetközi szinten már 1945-ben megbukott állami retorikát folytat. Embercsoportokat démonizálva zárt táborokat hoz létre, a katonaságot pedig a lakosság érdekére hivatkozva félelemkeltésre használja fel.

Számos ponton jeleztük az állami szerepvállalás elmaradását. A jelenlegi helyzet egyik legfőbb oka a manipulatív problémagerjesztés és a valódi, hiányosságokat megszüntető intézkedések meg nem hozatala.

A nyári szünetben a helyzet a felelősök szabadságolása és a valódi problémamegoldás elmaradása miatt eszkalálódott. Az elsődleges felelős ebben nem a menedékkérő, nem a nemzetközi maffia, még csak nem is az iszlám állam, hanem az impotens magyar kormány és közigazgatás.

Tizedik hete kongatjuk a vészharangot. Párbeszéd helyett új, végrehajthatatlan, embertelen és jogsértő törvényeket kapunk. Az elhanyagolt, jogfosztott, többszáz fős csoportok hőzöngenek, halljuk a híradóban. Egészítsük ezt ki azzal, hogy mindeddig csak azért nem történt nagyobb baj, mert a magyar lakosság a saját zsebéből etette az állam helyett az ide érkezőket, a civilek pedig erejükön felül teljesítettek, hogy az elmebeteg, szervezetlen és következetlen közigazgatás naponta változó eljárása szerint szervezze meg a Magyarországon keresztülhaladók jogkövető utaztatását.

Az a párt, amely politikai kamaszkorát élve brillírozott a Páneurópai Piknik idején, érett fővel, kormánypárként pöffeszkedve emberségből, előrelátásból és felelősségvállalásból is megbukott. Ismét a mi vállunkon a felelőssége annak, hogy ne rántsanak egy egész országot magukkal.

Mindeddig csendben, a kérdésekre válaszolva végeztük munkánkat. Most eljött az ideje, hogy átvegyük a kezdeményezést. Szeptember 2-án, szerdán 19 órakor néma tüntetést tartunk a fenti pontok nyomatékosítása érdekében.

A tüntetés tervezett útvonala a Nyugati pályaudvar, Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca, Széchényi tér lesz, időtartama várhatóan két óra.

Kérünk minden hozzánk csatlakozót, hogy a jogszabályok betartásával, csendben, rendbontás nélkül vegyen részt a demonstráción. Provokátorok és rendbontók jelenléte várható, ezért kérünk mindenkit, hogy higgadtságát a tüntetés alatt őrizze meg.

A demonstráción megjelenő valamennyi politikai párt és szervezet képviselőjét kérjük, hogy magánemberként csatlakozzon. Szerveződésünk továbbra is politikailag semleges és pártfüggetlen. Célunk az emberséges bánásmód és a szolidaritás alapértékké formálása.”

A több ezres menet este 7 óra után indult a Nyugati térről, majd a Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány út útvonalon érkezett a Kossuth térre, a Parlament elé.

A törvénytervezet ITT olvasható.