Ő itt Péterfy Gergő. Író. Szavazni fog. Miért?

Ő itt Péterfy Gergő. Író. Szavazni fog. Miért?

2018. 04. 08., v - 09:57
0 hozzászólás

Ez egy barbár ország! - a 2018-as választások hetében írókat, művészeket kérdeztünk meg, hogy elmennek-e szavazni? Péterfy Gergely, író válaszolt a kérdéseinkre.

Péterfy Gergő szavazni fog. Miért?

Péterfy Gergő szavazni fog. Miért?

DRÓT: Elmész szavazni?

Péterfy Gergely: Még jó.

DRÓT: Miért fontos vagy nem fontos számodra a szavazás?

Péterfy Gergely: Fontos, mert ameddig nem csak egyetlen jelöltre – maximum még egy Népfrontosra, mint Kádár idején – lehet szavazni, addig a demokráciából még mindig maradt valami. Bár az a gyanúm, sok remény már így sincs: akik ellenzékieknek tűnnek, valójában már nagy számban inkább Népfrontosok.

DRÓT: Milyennek látod a mai magyar politikai életet?

Péterfy Gergely: Amilyennek az országot: barbárnak.

DRÓT: Szerinted milyen befolyása van a magyar kulturális életre a politikának? (És fordítva: van-e befolyása a kultúrának a politikára?)

Péterfy Gergely: Semekkora. Ameddig a médiumok 90 %-ból az orosz propaganda fröcsög, nem is lesz még akkorka sem, amekkora lehetne.

DRÓT: Milyen Magyarországot szeretnél 2018. április 8-a után? 

Péterfy Gergely: Ahol a legtöbb energiát arra fordítják, hogy az Orbánék által keltett gyűlöletet és indulatot lecsitítsák és

olyan országot szeretnék, ahol európai értékekre, humanizmusra, megértésre, toleranciára, önállóságra és felelősségvállalásra tanítják az itt lakókat.