ŐSZI HAIKUPÁLYÁZAT

ŐSZI HAIKUPÁLYÁZAT

2015. 10. 27., k - 17:10
0 hozzászólás

„A haiku kettőt tesz költővé, amint a szerelem kettőt, szeretővé. Leírója nem sámán, nem szónok, nem sebész; elolvasója nem alávetett, nem elszenvedő, nem tétlen. Találkozva e fókuszban, oldva oldódhatnak, gyógyulva gyógyíthatnak s válnak, míg vállalják, valami Harmadikká. Aszketikus forma, próteuszi műfaj, eleven mentalitás; időt, teret inkább teremt, mint fogyaszt. Boldogok, akik - ha egyetlen haiku pontjában is - találkozhatnak és megérinthetik egymást.” - Fodor Ákos

Ismét arra bíztatjuk a kedves olvasóinkat, hogy írjanak minél több haikut és küldjék el nekünk az általuk legjobbnak ítélt MAXIMUM HÁRMAT a

[email protected]

címre!

A név és elérhetőség mellett kérjük, adjanak meg egy egyszavas jeligét is, amely alapján a három tagú zsűri, az alkotók neve nélkül, pártatlanul választja ki az összes nagyszerűből három nagyszerű alkotást.

Egyúttal írják meg azt is, hozzájárulnak-e ahhoz, hogy írásaik később elhangozzanak a rádióban, megjelenjenek a BuddhaFM youtube csatornáján, facebook, weboldalán és végül a DRÓTon.

Határidő:

2015. november 15.

 

A haiku 17 szótagos japán vers, amelyet három sorba tördelnek 5-7-5 szótaggal. Lényeges jellemzője, hogy a költő nem önmagát írja meg, hanem a természetről versel egyszerűen, azaz úgy látja és rögzíti a világot, ahogyan az van.

A nyertes alkotókra a Karma Guru Tibetshop által felajánlott nyeremények várnak:

1. díj: Tingsha az Om Mani Padme Hum mantrával

2. díj: egy doboz kiváló minőségű, kézzel készült, gyógynövényes Shakyamuni Buddha füstölő

3. díj: 50 g szálas Masala nepáli tea