Stenszky Cili, a DRÓT alkotója a legjobb 12 között

Stenszky Cili, a DRÓT alkotója a legjobb 12 között

2017. 01. 08., v - 12:06
0 hozzászólás

A Kossuth Rádió, az Inforádió, a wmn.hu, a hvg.hu, a Heti Válasz, a Nők Lapja, az M1 és az RTL Klub jelöltjei között versenyben a DRÓT alkotója: Stenszky Cecília. 

 
Óda a nagyiról

Óda a nagyiról

A Média a Családért Alapítvány Nemzedékekért-díjára jelölt 12 legjobb pályázat közé jutott az 'Óda a Nagyiról' című írás, Stenszky Cecília tollából és tapasztalatából. 

Olvassátok szeretettel, ha gondoljátok, szavazzatok is.

Stenszky Cecília: Óda a nagyiról

(Itt tudtok szavazni)

Stenszky Cili

Vannak emberek, akik nem elsősorban a szavaikkal vagy az egyébként jól elvégzett munkájukkal, hanem pusztán a lényükkel építik a világot, napról napra, találkozásról találkozásra. Ha már megadatott nekem, megköszönném. Most, mielőtt még késő lesz.

Az írás eredetileg a DRÓTon 2016. május 1-jén jelent meg.

Egy nagymamáról van szó. Átlagosnak is mondhatjuk, tulajdonképpen. Megélt egyet s mást, a 20. század nagy részét, iparos és paraszti családból, de művész és értelmiségi is egyszerre, mesélő, otthonteremtő, életet adó asszony.

Bármelyikünk nagymamája lehetne.

Mégis varázslatos hatású valakinek: a gyermekeinek, az unokáinak, dédunokáinak. Sőt, tulajdonképpen mindenkinek, aki kapcsolatba kerül vele.

Szavazás is van persze, azonban nem a számok számítanak, hanem hogy a szó eljusson lélektől lélekig. Hogy egy kicsit mindenki belegondoljon a rokona, ismerőse, utódja, boldog őse – és saját magának a feneketlen mélységeibe.

Olvassatok, hagyjatok időt magatoknak, és az új év hajnalán gondoljatok hálával az idősekre, az őseinkre, akik kitaposták előttünk az út egy részét.