Szex, szerelem, iszonyat!!! Cthulhu is ezt olvassa!!!

Szex, szerelem, iszonyat!!! Cthulhu is ezt olvassa!!!

2016. 03. 03., Csü - 18:13
0 hozzászólás

Megjelent a szokatlan és hátborzongató történetek magazinja, a Black Aether első száma, amely kuriózumnak számít a magyar sajtó piacán. A DRÓTon a lap teljes tartalmát és a főszerkesztő Tomasics József ajánlóját olvashatjátok, továbbá megtudhatjátok azt is, hogy hogyan szerezhetitek meg a magazint Cthulhu karmai közül.

„Never explain anything.”

Howard Phillips Lovecraft, korának egyik legnagyobb rémtörténet írója jelentette ki ezt a rövid mondatot, ami három szóban foglalja össze azt a zsenialitást, ami Lovecraftből áradt, és amit szerencsénkre nem pazarolt el. Ez a három szó jellemzi a legjobban azt az érzést, amit oly sokszor „az ismeretlentől való félelemként” említünk. A nyitva hagyott gondolatok, meg nem válaszolt kérdések, megmagyarázhatatlan események ötvözete emeli munkásságát a legnagyobbak közé.

Novelláit, fikciót tiszteletlenül kezelték, kíméletlenül átírták, megcsonkították. Munkásságát, halála után, önös érdekből átértelmezték, átdolgozták és a kor marketing gépezetébe süllyesztették. Napjainkban pedig, nézetei miatt támadják.

Legtöbb írása a Weird Tales magazinban jelent meg, ezért döntöttünk úgy, hogy ezen az úton elindulva állítunk emléket munkásságának. Egy olyan magazint hoztunk létre, amiben Lovecrafti és weird, szokatlan és néha hátborzongató történetekkel találkozhatsz kedves olvasó. A Black Aether egy olyan kezdeményezés a magyarországi Lovecraft közösség részére, ami nyitva áll mindenki számára, egy lehetőség, hogy a nyilvánosság elé kerüljön a fiók alján őrizgetett és talán már el is feledett írásod, illusztrációd. Ne habozz jelentkezni, hisz a magazin kifejezetten amatőr írók történeteire specializálódik, de természetesen ugyan úgy, a profik is beküldhetik írásaikat.

A Black Aether nem akar több lenni annál, mint amiért valójában létrejött. A cél a szórakoztatás és az ösztönzés. Felkavarni az állóvizet és arra bíztatni, hogy ragadj tollat vagy billentyűzetet, írd meg azt a régi történetet, amit már rég meg szerettél volna írni, rajzaiddal láttasd a saját szemszögödből az olvasókkal a rettenetet.

A magazin nem tudja helyettesíteni Lovecraft írásait, sem a weird irodalom neves képviselőit, hisz ez lehetetlen. Ezért is kérlek kedves olvasó, úgy tekints majd a kezedben tartott füzet tartalmára, hogy ezt tartsd szem előtt.

Külön köszönöm Farkas Balázsnak a tanulságos beszélgetéseinket, olykor vitáinkat, és külön köszönöm Vígh Dávidnak a bíztatást és szakmai segítséget.

 

Tomasics József

főszerkesztő

 

Black Aether- Tartalom, első szám

A Black Aether első számában hét darab történetet és egy képregény, első nyolc oldalát olvashatod el. Egyik történetet sem olvashattad eddig máshol, mert a magazinban jelennek meg először. Az írók közt van teljesen amatőr is, de van, aki már több irodalmi díjat is elnyert. Hét író, hét stílus, hét egymástól teljesen eltérő rémtörténet.

A magazin közepén található, nyolc oldal színes képregényt, a Brazil származású Eron Carlos Costa (Ikaroww) írta és rajzolta. A RIO NEGRO képregény, sehol máshol nem jelent meg magyarul, Ikarow kifejezetten a Black Aether számára ajánlotta fel, hogy bevezetőként megjelenhessen az első nyolc oldal. Ha a képregény kellően meggyőző, akkor rendszeres lesz a magyar nyelvű megjelenése.

 

ÚTVESZTŐ: KATUL ÖRÖKSÉGE​

Írta: Pápai Bence

Illusztrálta: Pápai Bence

A történet bevezetésül szolgál az útvesztő világába, egy ősi és elveszett világ első betekintése ez, egy olyan korból, mikor a félelem és rettegés az élet része volt.

 

A MISKATONIC-DIPLOMA

Írta: Weiner Sennyey Tibor

Illusztrálta: Vígh Dávid – Gr4ss

Történet az egyetemről hazatérő kutatóról, aki társaival megpróbálta magára ölteni az egyetlen, és igazi jelmezét.

 

SÁRGA ÁRNY

Írta: Lir Morlan

Illusztrálta: Vígh Dávid – Gr4ss

Egy sárga villanás. Egy sápadt maszk. Egy jel, és egy könyv. Néhány szó, néhány felvonás, és a világ örökre más színt ölt.

 

RIO NEGRO

Írta és rajzolta: Ikarow

Rémület az Amazonas szívében. A képregény első része, a Brazil származású írótól és rajzolótól.

 

A PRÉSHÁZBAN

Írta: Veres Attila

Illusztrálta: Bolye László

Szex, szerelem, iszonyat a présházban! Ha a kamerák forognak, felfedjük, ami a bőr alatt rejtőzik.

 

MEGJÖTT A CIRKUSZ

Írta: Vidra Gyula

Illusztrálta: László Márk

Ezt a vérfagyasztó történetet ne lefekvés előtt olvasd, mert a végén úgy jársz, mint annak elbeszélője… vagy inkább elszenvedője…

 

EGY NAP A TENGERNÉL

Írta: Kökény Pál

Illusztrálta: Papp Virág

Gyilkos ballada, egy békés tengerparti városban, szörnyekkel az időn innen, és azon túlról.

 

GALÓCA

Írta: Farkas Balázs

Illusztrálta: Papp Virág

A borzalom, amely szétszakította a családot, már ősidők óta szunnyadt a zalai erdőségben.