Aktuális

Nagy M. Hedvig és Ferdinánd Zoltán
„Akár írhatnék egész nap…” - Művészek járvány idején 3.
Nagy M. Hedvig és Ferdinánd Zoltán
„Ha nem lenne járvány, most biztos összeülnénk egy kocsmában, hogy kitaláljuk, mi legyen. Csak hát nem ülhetünk össze.” - számos kiállítás és koncert marad el a következő időszakban a koronavírus-járvány miatt. A DRÓTnak harmadik körben egy fotográfus és egy író-punkzenész is nyilatkozott az ügyben…

Batarita és Formanek Csaba
„Emberségből fogunk vizsgázni…” - Művészek járvány idején 2.
Formanek Csaba és Batarita nyilatkozata
„Tartsunk ki, ne féljünk segítséget kérni, ha szükséges, és adni, ha lehetséges.” - számos előadás marad el a következő időszakban a koronavírus-járvány miatt. A DRÓTnak második körben egy rendező és egy táncművész is nyilatkozott az ügyben.

Móga Piroska és Sütő András
„Segítsük egymást!” - művészek járvány idején 1.
Móga Piroska és Sütő András színészek nyilatkozata
„Ahogy tudjuk segítsük egymást. Hogy ne kelljen senkit, se időst se fiatalt többet félteni, és újra kinyithassanak a színházak...” - számos előadás marad el a következő időszakban a koronavírus-járvány miatt. A DRÓTnak két tehetséges fiatal színész is nyilatkozott az ügyben.

 

KKDSZ demonstráció
A kultúra értékei romokban, a bérünk alatta
Üvöltő, fagyos szél fújt, amikor 2020. január 22-én a Magyar Kultúra Napján, amikor Budapesten a Közgyűjteményi és Könyvtári Dolgozók Szakszervezetének demonstrációját tartották az Arany János és az Akadémia utca sarkán.
 

Buddha születése
A keresztény világban Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük. De mikor, milyen körülmények között, milyen legendákkal és mítoszokkal kísérve született a másik nagy világvallás alapítója, a Buddha?
Vida Veronika esszéje a DRÓTon.

Bestiárium, avagy a bennünk élő mítoszok
Itt az újabb lehetőség, hogy kész képeket kapó agyunkat egy kicsit megmozgassuk, és megmerítsük a kollektív tudattalanban. A nemzetközi MythOff rendezvénysorozat következő budapesti eseménye következik. 

A normalitás illúzió?
Ami normális a póknak az végzetes káosz a légynek. Mi a normális? Mit mond erről a tudomány?
Bátor Adrienn írása a DRÓTon.

Greta? És akkor mi van?
Greta? És akkor mi van?
1992-ben a Rio de Janeiró-i Környezet és Fejlődés Világkonferencia legutolsó napján egy 12 éves kislány beszélt, és arra kérte a döntéshozókat, hogy döntéseikkel őrizzék meg a Föld jövőjét és a természet sokszínűségét. Severn Cullis-Suzuki azért szólalt fel, hogy szabadon kimehessen a tiszta…

Egy reakciós és egy haladó | Ungváry Rudolf írása
„...jellemfejlődésemben, de lehet, hogy abban, hogy rátaláljak végre valami olyasmire, ami igazából vagyok, például Heller Ágnes is szerepet játszott.”
 
 

Drót
Új kezdeményezés! - Mesélek neked
Sárosi-Balaton Kriszta kivételes kezdeményezésbe kezdett. Ha szeretnél egy egyedi mesekönyvet ajándékozni gyerekeknek, akkor jó helyen jársz! További infó a cikkben.

Elindul az új DRÓT!
Hosszas munka után elindul a DRÓT új online változatának béta-üzeme. Köszönetet szeretnénk mondani mindazoknak, akik segítették-segítik munkánkat és további támogatókat keresünk.

Versekbe öltözött az öltönybolt
2019. április 11-én a MrSale Öltönybolt megtelt versekkel. Képek.

Segítsd a művészetet! Támogasd a DRÓTot!
A DRÓT független, szabad, összművészeti és társadalomkritikai alkotói portál. Állami, kormányzati, NKA támogatás nélkül működik. Önerőből, szerzők, szerkesztők, barátok, támogatók, művészek és alkotók jóvoltából. A DRÓTot akkor tudjuk tovább fenntartani, folytatni, fejleszteni, ha  támogattok…

Megszűnhet a József Attila Kör
Ott voltunk a József Attila Kör sajtótájékoztatóján, ahol rákérdeztünk, hogy miben látják az okát annak, hogy a szervezet kevesebb támogatást kap? Politikai, személyi okai vannak vagy vajon valami más? Mit veszítünk azzal, hogyha a JAK megszűnik? Ki a felelős a jelenleg kialakult helyzetért? Végül…

A szellem korrupciója helyett
Lehet minket szeretni, utálni, vitatkozni velünk, írni hozzánk, és olvasni minket. Egyet nem lehet: megkerülni. A DRÓT az, ami összeköt, összekapcsol. A DRÓT a szellem vezetéke.