A tíz legidegesítőbb dolog, amit íróként hallhat az ember (az ilyen-olyan tízdolgok mintájára)

A tíz legidegesítőbb dolog, amit íróként hallhat az ember (az ilyen-olyan tízdolgok mintájára)

2016. 05. 17., k - 16:49
0 hozzászólás

Kiss Judit Ágnes összeírta a tíz legidegesítőbb dolgot, amit íróként hallhat az ember, amihez mi hozzáírtunk még egyet. Szóval a tíz plusz egy legidegesítőbb dologot, amit íróként hallhat az ember most a DRÓTon is olvashatjátok.

Kiss Judit Ágnes
Kiss Judit Ágnes írása

1. Írogatsz még? - Ha válogatott atléta volnál, mit szólnál a „szaladgálsz még?" kérdéshez? Építészként a „firkálgatsz még?" és mondjuk sebészként a „vadgosol még?" hangzik hasonlóan.

2. Most elmesélek egy történetet /az életemet, na, azt írd meg! - Van mit írnom, és szeretem én eldönteni, kitől lopok. Az előző analógiát folytatva: „te sebész vagy? megműtenél?"

3. Miért nem írsz inkább valami népszerűt, olyan bestsellert, tudod! - Mert a Forma 1-es pilóta nem taxis, pedig mindkettőhöz csak vezetni kell tudni.

4. És ezek mind megtörténtek veled? - Volt ami igen, volt, ami nem. De akkor is meg tudom írni, ha nem történt meg. A színész is el tudja játszani Hamlet atyjának szellemét, akkor is, ha még nem halt meg

5. Na, nekem bevallhatod, hogy milyen drogot használsz, a művészek mind tolnak valamit! - Lehet, hogy nem vagyok elég nagy művész, de nekem a megfelelő cucc be van építve az agyamba, köszi, mással nem élek.

6. Honoráriumot/ jogdíjat nem tudunk fizetni, de végül is népszerűsítjük a műveidet... - Én is próbáltam már meggyőzni a gázműveket, hogy a szolgáltatás használatával népszerűsítem a cégüket, de kikapcsolták a fűtést.

7. És miről szoktál írni? - Hol erről, barátom, hol arról. Te mindig ugyanarra az egy számra táncolsz?

8. Én is írtam egy könyvet, segítenél kiadatni? - Nem kiadó vagyok, nem terjesztő, nem nyomda. Csak írni tudok segíteni, ha kéred.

9. Író vagy? Újságíró? - Nem, nem újságíró. Akkor azt mondtam volna.

10. Verset meg prózát? Még sose hallottam a neved! Csak az XY-t ismerem. - Most tuti olyannak a nevét mondtad, akit nem tartok kimondottan írónak, köszi.

Mosoly, fogcsikor.

+1. És ebből meg lehet élni? - Nem. Ebből nem. Ezért élni, halni kell. (Megj. szerk.)