Tüntetés a sajtó szabadságáért

Tüntetés a sajtó szabadságáért

2014. 06. 03., k - 23:05
0 hozzászólás

A tüntetés az Origo Dob utcai szerkesztőségétől a Kossuth térre vonult. A DRÓT a helyszínen járt, és ott Vándor Ágnessel készítettünk az üggyel kapcsolatban interjút.

Tüntetés

2014 június 2-át a magyar sajtó már másnap „fekete hétfőnek" nevezte. A kormány bejelentette az új reklámtörvényt és ezen a napon - a 444.hu szerint - váratlanul felmondtak Sáling Gergőnek, az Origo főszerkesztőjének.Több forrás szerint a felmondás mögött régóta tartó politikai nyomás állhat a kormányzatot érintő cikkek miatt. 

Mindeközben az Origo keddi közleménye így hangzik: „Az Origo Zrt. a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az integrált tartalom előállítás stratégiájának megvalósítására, ezért átszervezi az eddigi tartalomirányítási szervezetét."

A Origo főszerkesztőjének állítólagos politikailag motivált elmozdítása után elemi felháborodás söpört végig az interneten. A Kettős Mérce blog tüntetést szervezett. Kiálltak a kirúgott főszerkesztő, az Origo munkatársai, és a megtámadott civil szervezetek mellett is.

A tüntetés az Origo Dob utcai szerkesztőségétől a Kossuth térre vonult. A DRÓT a helyszínen járt, és ott Vándor Ágnessel készítettünk az üggyel kapcsolatban interjút.