Új kezdeményezés! - Mesélek neked

Új kezdeményezés! - Mesélek neked

2019. 05. 08., sze - 11:32
0 hozzászólás

Sárosi-Balaton Kriszta kivételes kezdeményezésbe kezdett. Ha szeretnél egy egyedi mesekönyvet ajándékozni gyerekeknek, akkor jó helyen jársz! További infó a cikkben.

Drót

fejléc

 

Sárosi-Balaton Kriszta Mesélek neked címmel indította el Facebook-vállalkozását. A célja egyszerű: örömet szerezni szeretteinknek. 

Melyik gyerek ne szeretne saját mesét? Pláne, amelyikben ő a főszereplő.

Ha nem tudod, mit ajándékozz kisfiadnak, kislányodnak, keresztgyerekednek, akkor itt egy remek lehetőség! Egy egyedi készítésű kiadvány, saját fényképekkel, és egy személyre szabott történettel. Azt hiszem, az egyik legemlékezetesebb ajándék egy gyerek számára.

Ahhoz, hogy igazán személyes legyen, a szerzőnek ismernie kell a gyereket, akiről írni fog. Munkáját fényképekkel, közös emlékekkel, személyleírásával segítheted. A végeredmény egy olyan mese, amiben a gyerek a főhős. Egy könyv, ami csak az ő polcán áll. Egy könyv, amit büszkén mutogat majd a barátainak az óvodában, az iskolában.

***

VILLÁMINTERJÚ

 

Hogy jött az ötlet?

Mindig is valamilyen formában írással szerettem volna foglalkozni. Sokáig újságírónak készültem, de hamar kiderült, hogy a tehetségem meg lenne hozzá, de nekem túl interaktív ez a pálya. Hobbi szinten kezdtem el a fiókomnak, a családomnak, a barátaimnak verseket, történeteket írni. Majd, az unokahúgaimnak írtam meséket, amikben ők voltak a főszereplők, családi fényképekkel illusztráltam és fotókönyv formájában készültek el. Családomnak, barátaimnak nagyon tetszettek ezek a „könyvek”, így jött az ötlet, hogy talán ez másoknak is tetszene. Hasonló vállalkozások vannak ugyan, de ott nem személyre szabott történetek vannak, hanem előre megírt standart szöveg, csak a gyerekek neveit cserélgetik ki. Nyílván ez a gazdaságosabb, hatékonyabb módja egy ilyen vállalkozásnak, de én szerettem volna valami újat, valami egyedit létrehozni.

 

A Mesélek neked oldaladon többször osztasz meg verset. Inkább verses mesében gondolkodsz, ahogy Varró Dani?

Inkább prózában gondolkozom. Nagyon szeretem a verseket. Próbálom népszerűsíteni a könyvek, a mesék szeretetén kívül a rokon művészeteket is.


Változatos és érdekes idézeteket teszel ki napról napra. Nem feltétlenül mind szépíró. Volt közülük, aki hatott rád?

Igen, Walt Disney „Gondolkodj, higgy, álmodj és merj!” idézete hatott rám, hiszen a Mesélek neked is ezzel a gondolatmenettel, illetve hitvallással jött létre.


Nehéz ismeretlenekről írni. Andragógiát tanultál az egyetemen, ez befolyásol vagy segít megírni a szövegeket? Beépítesz a tanultakból valamit a munka során?

Nem értek egyet feltétlenül azzal, hogy nehéz ismeretlenekről írni. Néhány előzetes információt szoktam kérni a gyermekről és már megválasztható, hogy milyen témájú mesét szeretnének rendelni, illetve a családi fényképek is sokat elárulnak. Ebben rejlik a mese szépsége, a valóságon alapul, de mégis egy kicsit más.
Andragógián belül felnőttképzési szervező szakirányra szakosodottam. Egészen más terület, de ettől függetlenül elképzelhető, hogy nem tudatos módon hasznosítom az ott tanultakat. 
 

Milyen terveid vannak a későbbiekben? 

Most a „márkaépítés” fázisában vagyok, néhány megrendeléssel kiegészítve. Szeretném, ha minél szélesebb körben elterjedne ez a kezdeményezés. Egyelőre csak annyit árulnék el, hogy mindig nagyban gondolkozom, szeretném, ha a Mesélek neked egy igazi brand lenne.

logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor kattints az alábbi linkre:

https://www.facebook.com/meselekneked/

Ha pedig bármi kérdésed lenne, akkor ezen az e-mailen teheted fel: 

[email protected]

 

Mesére fel!

 

(x)