Verset posztolt a fél világ

Verset posztolt a fél világ

2015. 04. 27., Mon - 08:45
0 hozzászólás

Mi történt 2015 április 11-én? Talán a résztvevők közül sokan tudják, hogy a világ eddigi legnagyobb költészeti akciójának közreműködőjévé vált. A Gittegylet.com szervezte akcióhoz kapcsolódott több ezer versposztoló mellett a DRÓT is. Örömteli bejelentésünk, hogy mától a Posztolj verset az utcára főszervezője - Szeifert Natália - a DRÓT alkotó-szerkesztője lett. Részletekért és összefoglaló videóért kattints.

Költészet
A Posztolj verset az utcára főszervezője Szeifert Natália, a DRÓT alkotó-szerkesztője lett

A magyar költészet napjára meghirdetett Posztolj verset az utcára! nevű gerilla-akcióban – az általunk begyűjtött információk szerint – több ezren vettek részt, legalább 23 országban, több száz helyszínen, a beküldött képek tanúsága szerint szinte megszámlálhatatlanul sok verssel a fél világra kiterjedő spontán street-art performanszt hoztak (hoztatok) létre.

A megmozdulásunk lényege az volt, hogy minél szokatlanabb felületeken verseket helyezzünk el (hirdetőoszlopon, faliújságon, járdán stb.), a hétköznapokból kizökkenve/kizökkentve a szemlélődőket kifejezzük a versek iránti szeretetünket, így ünnepeljük József Attila születésének 110. évfordulóján a magyar költészetet.

Az egyéni résztvevőkön kívül számos iskola vagy iskolai osztály, könyvtár, civil szervezet, művelődési ház stb. csatlakozott az eseményhez, összekötve a versposztolást saját költészet napi eseményükkel, ami külön öröm és a közös ünnep fényét tovább emeli.

Ebben a videóban megpróbáltuk a lehetetlent: a rendelkezésünkre álló adatokkal és a versgerillák hozzánk eljuttatott fényképeivel bemutatni, mi is történt idén április 11-én világszerte.

Minden résztvevőnek, közreműködőnek óriási köszönet jár, szép volt! Jövőre, veletek, ugyanígy. (Az összes beküldött képnek csak igen kis töredéke fért a videóba – a többi itt van.)

Forrás: Gittegylet.com