A VILÁG LEGROSSZABB VERSEI A DRÓTON!

A VILÁG LEGROSSZABB VERSEI A DRÓTON!

2017. 08. 19., szo - 13:55
0 hozzászólás

Kiderül, hogy ki nyerte a Vogon Versek Versenyét és kinek a versét lövik ki az űrbe a Felcsúti Űrállomásról.

A VILÁG LEGROSSZABB VERSEI A DRÓTON! 

 

:: VOGON VERSEK VERSENYE ::

:: ELŐZMÉNYEK ITT ::

:: ÉS ITT ::

 

Igazán rossz vogon verset írni nagyon nehéz, jót lehetetlen. Véget ért a DRÓTon a Vogon Versek Versenye, szerte a galaxisból több milliárdan megpróbálkoztak a lehetetlennel és beküldték förmedvényeiket.

A DRÓT online összművészeti és társadalomkritikai alkotói portál - ahogy arról a Tilos Rádió, az ATV és mások korábban hírt adtak - alkotópályázatot írt ki vogon-versek megírására. A legeslegjobb legrosszabb vogon-verset a DRÓT főszerkesztője olvassa fel az Magyar Kétfarkú Kutya Párt által, 2017 augusztus 19-én szervezett Felcsúti Űrállomás ünnepélyes avatóján és kilövik az űrbe (mármint a verset, nem a főszerkesztőt, bár még az is lehet). 

 

A versek vogonságát elbírálta a Közép-Galaktikus Művészet-Manipuláló Tanács, az Intergalaktikus és Kárpát-medencei Vogonképző oktatói, az Azgót Írószövetség, az Azgót Költők Új Takonykoszorús Nagymestere: Förtelmes Berregh (személyesen!), és a DRÓT alkotó szerkesztői. Ám mindez nem volt elég, az olvasók segítségét kellett kérni, mert a bírálat alatt a KGMNT feloszlott, mint a dög Charles Baudelaire versében, az Intergalaktikus és Kárpát-medencei Vogonképző oktatóinak kifolyt az agyuk a fülükön, az Azgót Írószövetség megsemmisült, Förtelmes Berregh pedig példátlan módon lemondott a Takonykoszorús Nagymesterségről. Végül a DRÓT alkotó szerkesztői meg inkább elmentek nyaralni. Végül 161.161.161 olvasói szavazat alapján döntöttek.

 

Minden pályázó egy (legfeljebb kettő) vogon-verssel pályázhatott, amelyek nem haladhatták meg az Óda a Kis Csomó Zöld Dagadékhoz, Melyet A Hónom Alatt Leltem Egy Nyári Reggelen című poéma hosszúságát, de legalább el kellett érniük Prostatikus Vogon Jeltz költeményének színvonaltalanságát.

 

A Vogon Versek Versenyén végül csak nyolc verset tartott a finnyás zsűri elég rossznak, amelyek megfeleltek ezeknek az irtózatos pályázati kiírásoknak is. A DRÓT honlapján valamennyit végig lehet szenvedni és augusztus 18 éjfélig lehetett savazni, hogy melyik a legeslegrosszabb.

 

Most néhány továbbjutó förmedvényéből kiemelünk egy-egy meghatározó részletet.

 

Szabics Péter "Himnusz a hősöknek" című rettenete azt próbálja érzékeltetni, hogy milyen egy himnusz a hősöknek. Sikertelenül. Idézzünk fel egy förtelmes részletet:

 

"Nyálkás Méhedből torz fattyak robbanak.

Ahogy pörge visszaszámlálás előttre.

Vörösen izzó feszülő pattanás.

Olyan az én eredékes tömlő szívem már,

fanyar görcs a buggyanó bélcsatornán.

Büszke történelmünk kilövel!

 

Oh ,mily boldog már és tátva áll.

Ez a foszló lepedéktől fojtós száj.

Ti már hősök ott fent...

 

a végtelenbe Űrbe ürültök."

 

 

Enyedi Böbe vogonköltőnő "Köszi Tibi, és mindenki! Én már remekül szórakozom" című költői pörsenésének címével már jól mutatja, hogy abban a korrupciós előnyben bízik, hogy a szerző ismeri a főszerkesztőt és nagyon kedvelik egymást. Ez igazi vogonra vall. A vers is magáért beszél:

 

"Mindazonáltal a virganxi mátyusz már látható:

közeledvén s tova el spartunker brityfalatty, mazsolás.

S ilyen kvarkalap még sosem, nemhogy eztán

na de most!"

 

 

Nagy László Arany János mélységeibe emelkedett:

 

Megvárd pipál, markol, zihál

péknek való mokány:

Vad kánon, hugy-gond, penny vér

A lenti hal-tokány.

 

Na ne vót golyó és körbe jó?

Heverőin a tű fölér?

Kasztrált-e a felöltözés,

A táltos combig ér?

 

S a vér, a hírbe kapta vér,

Ma boly, bontok-e hajt,

Kint a dalon, s hinta malom,

Tejet likába majd?

 

Mindez csak néhány ízelítő a kortárs vogon líra legocsmányabb, legrosszabb, borzalmasabb lírai pörsenéseiből pár részlet. A többit a DRÓTon nyöghetitek végig. 

Az önfelszámoló zsűri és a lelkes közönség végül Veres Tamás "Az űrhajósok érzéseiről, miután bablevest toltak az arcukba és kilőtték őket a felcsúti űrállomásról" című irtózatát tartotta a legjobb legrosszabbnak:

 

 

Veres Tamás

 

Az űrhajósok érzéseiről,

miután bablevest toltak az arcukba

és kilőtték őket a felcsúti űrállomásról

 

Az űrhajósok prityákolva prattyogtatták

nyirványaikat, ahogy átbrocskáztak a puntyán,

amely kettéfroszványozza a Fuszkát és a

minyhetetlenül flasznyos tágványt. A felcsúti

csattogány néhány blesznyije még ott csudrázott

alattuk. Mint egy füsznyegő fosztrigény, úgy

klisznyogott a klumhász a szirkájuk szumgáján.

Milyen drünytögő astározást lumjásztak, amikor

őket gutszorgászták ki a viszterézésre! Keszteres

grumbokokat kellett pliszturniuk, hogy ők

jumkolhassák meg a Felcsúton történt

kihutnyákozás után a flasznyos tágványt.


 - DRÓT - 
 

ELŐZMÉNYEK

VOGON VERSEK VERSENYE + VIDEÓ

Rossz költő vagy? Azt csak hiszed! Próbáld ki tudsz-e igazán rossz verset írni. 

 

A DRÓT alkotópályázatot ír ki vogon-versek megírására. A legjobb vogon-verset lapunk főszerkesztője felolvassa az MKKP által, 2017 augusztus 19-én szervezett Felcsúti Űrállomás ünnepélyes avatóján és kilövik az űrbe. Részletek + videó a DRÓTon.

A NAGY SAVAZÁS!

Igazán rossz vogon verset írni nagyon nehéz, jót lehetetlen. Végéhez közeledik a Vogon Versek Versenye, szerte a galaxisból több milliárdan megpróbálkoztak a lehetetlennel és beküldték förmedvényeiket. Mi végül csak nyolcat tartottunk elég rossznak. Íme a kortárs vogon líra legocsmányabb, legrosszabb versei! Amelyek közül most ki kell választanunk, hogy melyik a legeslegborzasztóbb. Az undormányok után szavazhattok ti is, hogy ne csak mi szenvedjünk ezektől a rettenetes és borzalmas lírai pörsenésektől. Savazzatok és szavazzatok augusztus 18 éjfélig, hogy melyiket olvassa fel főszerkesztőnk 2017. augusztus 19-én a felcsúti űrállomás átadójának ünnepén. A szavazás a versek után elérhető.

A kép eltávolítva.

MKKP a DRÓTon

A felcsúti gabonaf*sz valójában űrcseresznye

+ VIDEÓ

Végre KIDERÜL AZ IGAZSÁG a botrányos felcsúti gabonaf*szról, ami valójában űrcseresznye! MEGDÖBBENTŐ videót tett közzé a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amiből végre kiderül, hogy kik csinálták, miért, hogyan és hogy mikor lesz az űrállomás avatója. Videó, részletek, kapcsolódó felcsúti anyagaink a DRÓTon.

PLAKÁTHÁBORÚ

+ VIDEÓ

Nyíltan uszító agitációs propaganda? Szemben a háttérhatalommal? Exkluzív interjú a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökvezérigazgató miniszterelnökjelöltjével, Kovács Gergellyel. És persze kiderül, hogy kik állnak az Apa zenél fedőnevű botrányzenekar mögött. Leleplező videóriport a DRÓTon! Tádááá!!! 

BOTRÁNY! - Itt az új Magyar Hírlap

+ VIDEÓ

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tegnap kiadta saját, 10 ezer példányszámú Magyar Hírlapját. Pár órával később a Magyar Hírlap Kiadói Kft. közleményben tudatta, hogy nem szereti az ilyen tréfát, „ez a magatartás jogellenes, és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz. A Magyar Hírlap Kiadói Kft. a szükséges jogi lépéseket megteszi.” Ahogy a Kétfarkú Facebook posztjában fogalmazott: jön az évszázad pere, a Magyar Hírlap feljelenti a Magyar Hírlapot. A DRÓTon az INTROblog videója a szerkesztőségtől az utcáig követi nyomon az új lapot. Bepillanthatunk az új Magyar Hírlap létrejöttének és terjesztésének titkaiba. Vigyázat, felnőtt tartalom (is) lehet videónkban!

KAPCSOLÓDÓ a DRÓTon

Hogy jutottunk ide?

- 12 pontban összefoglalva a Minyonok segítségével

Mi van itt? Minyonok vagytok magyarok? 

 

FELCSÚT a DRÓTon

SAJÁT FELCSÚT 

+ VIDEÓ

Magyarországon minden rendben! Magyarország a magyaroké! Eljött az idő, hogy mindenkinek legyen a kertje végében végre egy - vagy esetleg kettő - saját stadion. Mi is felépítettük, sőt meg is nyitottuk a Saját Felcsútunkat. Nézzétek meg videónkat, melyben átadjuk, leleplezzük, bemutatjuk és mindenkinek ajánljuk a SAJÁT FELCSÚTAT! Ha tetszett adjátok tovább, buzdítsatok mindenkit: hogy legyen mindenkinek mindene!